Seznam.cz testuje v beta verzi novou službu Seznam Jede

Aneta Kapuciánová 5. února 2018

Česká internetová jednička, společnost Seznam.cz, spouští v pondělí 5. února v beta verzi novou službu nazvanou Seznam Jede. Jejím cílem je umožnit lidem vybírat a sdílet zajímavý obsah, který bude přístupný i ostatním uživatelům.

Do služby Seznam Jede může kdokoli vložit odkaz na obsah, který mu přijde vtipný, zajímavý nebo inspirativní a chce se o něj podělit s dalšími uživateli na internetu. Pro vložení příspěvku je potřeba se přihlásit skrze účet na Seznamu, číst příspěvky může kdokoli bez nutnosti registrace.

„V loňském roce jsme na domovské stránce zavedli rubriku Další články z českého internetu, kde se objevuje obsah tuzemských vydavatelství a mediálních domů. Služba Seznam Jede by nám měla dodat obsah, na který dnes nedosáhneme. Uvidíme, zda půjde o seriózní články, videa z YouTube nebo o animované kočky,“ vysvětluje důvody spuštění Marek Vacek, produktový manažer domovské stránky Seznam.cz, a dodává, že internetová jednička se chce tímto způsobem dozvědět o obsahu, který lidi aktuálně zajímá a hýbe internetem.

Seznam.cz bude nyní službu několik měsíců testovat a následně rozhodne, jaký bude její další osud. „S napětím očekáváme, jak na Seznam Jede lidé zareagují. V zahraničí jsou podobné servery velmi populární, ale v Česku se jedná o novinku, na jejíž používání si uživatelé budou muset zvyknout,“ říká Vacek. „Jsme sami zvědaví, co bude lidi zajímat a jaká témata budou mít největší odezvu. Seznam Jede totiž umožňuje vkládat všechny odkazy s výjimkou těch, které šíří nelegální, podvodný nebo erotický obsah,“ uzavírá Marek Vacek.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích