Seznam.cz koupil auto-moto web Garáž.cz

Aneta Kapuciánová 13. června 2018

Známá doména Garáž.cz určená všem milovníkům automobilů patří nově do mediálního domu Seznam.cz. Dosavadní členové redakce ve složení Jakub Urban, Jakub Rejlek a Ondřej Chamilla, kteří mají na Facebooku a YouTube několik desítek tisíc fanoušků, budou společně s Janem Červenkou a Honzou Koubkem připravovat nový auto-moto online magazín pod hlavičkou Seznam.cz. Jejich ambicí je stát se největším online automobilovým magazínem v Česku a do roka dosáhnout denní návštěvnosti přes 200 000 lidí. 

Doménu Garáž.cz, veškeré články a dvacet dílů TV show Garáž.cz získá česká internetová jednička koupí známého auto-moto projektu. Ten se stane nedílnou součástí jejího portfolia obsahových služeb s cílem oslovit zejména muže a automobilové fanoušky. „V sekci Další články z českého internetu, kterou máme na domovské stránce, je automobilová tématika velmi populární. K dnešnímu dni spolupracujeme s více než dvěma desítkami auto-moto webů. Proto jsme se před pár měsíci rozhodli vytvořit vlastní redakci, která by se autům také věnovala. V průběhu příprav se nám ale naskytla možnost koupit doménu Garáž.cz s jejím dosavadním obsahem a domluvit se s jejím majitelem na uzavření dlouhodobé spolupráce,“ vysvětluje okolnosti transakce Pavel Zima, místopředseda představenstva Seznam.cz, a dodává, že spojením Jakuba Urbana, Jakuba Rejlka, Ondřeje Chamilly, Honzy Koubka a týmu Honzy Červenky vzniká nejprofesionálnější auto-moto redakce v České republice.

Dlouhodobým cílem české internetové jedničky je vybudovat z Garáže největší auto-moto web u nás. První cíle míří k návštěvnosti 200 000 uživatelů denně. „Zdrojem návštěvnosti pro nás bude nejen domovská stránka Seznamu, kde bude mít web své místo, ale i naše služba Sauto.cz. Proto se vedle redakčních testů a recenzí nejnovějších vozů zaměříme i na segment ojetých aut,“ popisuje Zima. Samozřejmostí jsou zprávy z automobilového trhu i servisní témata.

Nejvíce auto-moto videa na českém trhu

Garáž.cz bude přinášet mnohem více videa, než na kolik byli čtenáři automobilových webů doposud zvyklí. „Na webu Garáž.cz lidé najdou video testy, reportáže i přímé přenosy z tuzemských a zahraničních akcí. Videa plánujeme využívat i v Televizi Seznam,“ upřesňuje Zima. Veškerý obsah vytvořený dosavadní trojicí podepsanou pod značkou Garáž.cz se v těchto dnech migruje na seznamácké platformy. Ke spuštění nového auto webu tak dojde v řádu několika dní.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích