Nový díl ONE MAN SHOW na Stream.cz: U dopravní nehody zastaví jen jeden člověk z deseti, upozorňují desítky celebrit v čele s Kazmou

Hana Holubová 12. září 2018

Kamil Bartošek alias Kazma upozorňuje v novém díle své ONE MAN SHOW vysílané na Stream.cz na hrozivou statistiku, podle které zastaví u dopravní nehody pouze jeden člověk z deseti. Kampaň 1/10, jež odstartovalo dubnové video s Leošem Marešem a do které se zapojily desítky českých i slovenských celebrit, proběhla ve spolupráci s Besipem a pod oficiální záštitou Ministerstva dopravy. Kromě využití outdoorových nosičů, online bannerů a nástrojů sociálních sítí vznikla webová stránka www.1z10.cz a skladba Cizí zeď pod hlavičkou ONEMANSHOW Foundation, která ve středu 12. září zamíří do českého éteru.  

Mediální lavina a diskuse na sociálních sítích, které se spustily po zveřejnění videa, kde producent Kazma společně se svým týmem v čele s režisérem Markusem Krugem nastražil fingovanou autonehodu na moderátora Leoše Mareše, získaly tématu zastavení u dopravních nehod prostor v hodnotě přes čtyři miliony korun. „Obsahové služby Seznam.cz mají denně miliony diváků a jsme rádi, že svou sílu využíváme nejen pro informovanost a zábavu, ale i pro podporu smysluplných projektů, jejichž cílem je měnit věci k lepšímu,“ komentuje nový díl Kazmovy ONE MAN SHOW ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Vlna negativních reakcí na sociálních sítích na Kazmův účet navíc inspirovala tým ONE MAN SHOW k vytvoření písně, pod kterou se svým hlasem podepsaly desítky známých osobností jako například Lucie Bílá, Ondřej Gregor Brzobohatý, Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Michal Malátný, Mike Spirit, Mirai, Sebastian, Bára Basiková a další. Na internetu existuje jen jedna věc, která je virálnější než humor. A to je nenávist. Možná jsme první, kdo tento smutný fakt využil pro dobrou věc,“ říká Kazma. Skladba s názvem Cizí zeď zamíří dnes do éteru a veškerý zisk z této skladby věnuje ONEMANSHOW Foundation na pomoc obětem dopravních nehod.

Pod patronací Českého červeného kříže vznikla i webová stránka www.1z10.cz, na které lidé najdou 10 nejdůležitějších zásad, jak se zachovat u dopravní nehody, příběhy účastníků dopravních nehod i základy první pomoci.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích