Stream.cz představuje nový seriál Přijela pouť podle scénáře Petra Kolečka

Hana Holubová 9. října 2018

Českým lvem oceněný scenárista Petr Kolečko ve spolupráci s šéfem hrané tvorby Stream.cz Danielem Strejcem připravil dobový seriál s názvem Přijela pouť. Ten se na Stream.cz objeví od 14. října. Desetidílný komediálně-dramatický cyklus se odehrává v devadesátých letech v prostředí pouti, kde se život řídí zákony světských a rodina je nadevše. V hlavních rolích se představí Jakub Prachař, Michal Suchánek, Barbora Mottlová, Oldřich Navrátil, Alena Mihulová, Tomáš Matonoha, Eliška Křenková či mladý herecký objev Lukáš Veřtát.

 „Dlouho jsem měl v hlavě námět. To spojení doby a světského života mě něčím neuvěřitelně fascinuje. Je to svět, kde všechno funguje jinak. Kde děti pracují, kouří a nechodí do školy. Svět, kde se domlouvají sňatky mezi rodinami a spory řeší kudlou. Svět, kde kšeft je svatý. Ale také svět, kde rodinné a sociální vazby přes zdánlivou divokost fungují vlastně lépe než kdekoli jinde. Na pouti existují totiž jen dva zákony, rodina a hydraulika,“ říká scenárista Petr Kolečko.

„Na tuto spolupráci jsem se obzvlášť těšil. Už při mém příchodu do Stream.cz se mluvilo o tom, že budu pokračovat ve spolupráci s Petrem Kolečkem. Jsem rád, že se nám to podařilo ještě v letošním roce a můžeme divákům Stream.cz a Televize Seznam nabídnout tento neotřelý a svým způsobem drsný seriál,“ říká Daniel Strejc, šéf hrané tvorby Stream.cz.

Synopse

Píše se rok 1990. Tradiční rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. Šéf pouti Jaroslav Dressler (Michal Suchánek) leští ušlechtilé labutě, jeho žena Hanka (Alena Mihulová) připravuje novou metodu výkladu z tarotu, která je ještě přesnější než dříve. Desetiletý Vojta, Jaroslavův syn, už svolává svým chraplákem děcka k řetízkáči. A slušně oblečená děvčata z města se při pohledu na Vojtův rozcuch a svaly umouněné od kolomazi červenají, káravým pohledům matek navzdory. U střelnice se ňadra sestřenice Andrejky (Barbora Mottlová) dmou opět s novou jarní svěžestí, takže broky půjdou na dračku jako vždycky. A všude voní langoše, až se z toho jednomu zatočí hlava a na chvíli zapomene na svět “tam venku” mimo pouť…

Jenže přece jen je letos něco jinak. Doba se mění a Jaroslav a jeho rodina se musí zorientovat v nově nastaveném státě, kde papír od úředníka je více než pevné slovo světského. Jaroslav se k nelibosti svého otce Jindřicha (Oldřich Navrátil), legendy Dresslerovic poutě, snaží nové době přizpůsobit a podstoupit byrokratickou proměnu rodinného podniku na moderní soukromou firmu. Jenomže na papírování Jaroslav nikdy moc nebyl, a tak to vůbec není jednoduché. Existuje však někdo, kdo by mohl pomoci. Někdo, kdo na pouti dlouho nebyl. Ale o tom nechce Jindřich ani slyšet…

Na premiéru prvního dílu se mohou diváci těšit 14. října od 20:30 na Stream.cz a zároveň na Televizi Seznam.

Kredity

režie: Petr Němeček

scénář: Petr Kolečko

kreativní producent: Daniel Strejc

Pro Stream.cz vyrobila UNITSOFA s.r.o

Zdroj foto: Mark Bliss

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích