Stream.cz nabídne během vánočních svátků speciální díly oblíbených pořadů

Hana Holubová 29. listopadu 2018

K prosincovým dnům, a hlavně k těm svátečním, neodmyslitelně patří skvělé jídlo, pití a dobrá zábava. Tu si mohou diváci Stream.cz dopřát díky speciálním dílům svých oblíbených pořadů. Dozví se v nich, jak si připravit svařené pivo (Pivní republika), vánoční makronky (Někdo to rád sladké), jak si užít to nejlepší ze street foodu na vánočních trzích v Drážďanech či Vídni (U stánku), jaké mobilní appky nesmí o Vánocích chybět v chytrých telefonech (Swajp 2.0.), jak vznikl světoznámý hit Love Is All Around (HitStory) a mnoho dalšího. Dny volna si mohou diváci zpříjemnit i hranou tvorbou Stream.cz, ve které přibylo tento rok hned několik novinek, a to Kadeřnictví, Kadeřnictví 2, Hasičárna Telecí a Přijela pouť.

Sváteční pečení a vaření na Stream.cz

 Někdo to rád sladké

Pokud letos hledáte inspiraci na vánoční cukroví a rádi byste zkusili něco nového a trochu netradičního, pak si nenechte ujít nový pořad Někdo to rád sladké. Současná královna českých cukrářek Iveta Fabešová vám ukáže, jak si připravit například vánoční makronky nebo sněhové špičky Pavlova. Od 24. 11. Stream.cz.

Konec plýtvání

Sváteční recepty si pro své diváky připravil také kuchař Martin Škoda v pořadu Konec plýtvání. Nečekejte ale žádnou štědrovečerní klasiku. Martin vám totiž ukáže, že ani na Vánoce není nutné plýtvat jídlem a je možné ze zbytků vykouzlit skvělá jídla pro celou rodinu. Těšit se můžete na recept na Křupavé taštičky z kapra a pečeného masa s domácími dipy. Silvestrovské menu si zase můžete zpestřit Martinovými nezvyklými chuťovkami, jako jsou malé bagetky s masovými kuličkami zapečenými v domácí bbq omáčce nebo nadýchané sýrové bochánky. Martin vám navíc dá i tip na to, co se ke kterým chuťovkám hodí za pití. 19. 12. a 26. 12. na Stream.cz.

Pivní republika

Ani na štědrovečerním stole nesmí v mnoha rodinách chybět dobré pivo. V pořadu Pivní republika se tak diváci dozvědí, jak si připravit svařené pivo. A na Silvestra se mohou pokusit připravit domácí vymražovaný speciál. 21. a 28. 12. na Stream.cz.

Další tipy Stream.cz na sváteční dny

A dost!

Na štědrovečerním stole chceme mít vždy to nejlepší. Jak nesáhnout při nákupu vedle a jakým výrobkům se raději vyvarovat, poradí divákům Jan Tuna ve svém pořadu A dost! V předvánočních dílech bude testovat tradiční vánoční suroviny a výrobky, jako jsou rozinky, datle, fíky, kandovanou pomerančovou kůru a také vinné klobásy. 10. a 17. 12. na Stream.cz.

U stánku

Hned zkraje prosince představí Hugo Hromas ve streetfoodovém speciálu pořadu U stánku oblíbené vánoční trhy mimo ČR: Drážďany, Bratislavu, Vídeň. A samozřejmě se zaměří především na stánkovou nabídku a různé pochutiny, které k adventnímu času patří. 8. 12. na Stream.cz.

Vetřelci a plameňáci

Ve vánočním díle Vetřelců a plameňáků se Pavel Karous zaměří na vánoční vizuální smog ve speciálu z Berlína. Premiéra 25. 12. na Stream.cz.

Krvavá léta

Výjimečně v sobotu poběží nový díl pořadu Krvavá léta, který připomene výsadek Anthropoidu v Nehvizdech u Prahy. Díl bude odvysílaný u příležitosti 77. výročí seskoku parašutistů Gabčíka s Kubišem. 29. 12. na Stream.cz.

Geniální, ale

Ve vánočních dílech pořadu Geniální, ale diváci zjistí, kam zmizela hvězda legendární pohádky Nekonečný příběh, herečka Tami Stronach, a dozví se i o tragickém příběhu talentovaného Jonathana Brandise (Bastien). Dozví se také, proč už mezi námi není Dana Vávrová, která se zapsala do srdcí diváků jako Leontýnka z filmu Ať žijí duchové. Od 12. 12. na Stream.cz.

Uzlíky na jazyku

V posledním listopadovém týdnu se oblíbený pořad Uzlíky na jazyku začne věnovat vánoční tematice. Až do svátku Tří králů vám Karel Oliva povypráví o původu adventu, čerta s andělem, jesličkách a posvítí si i na kapra s bramborovým salátem. Zasvěceně, ale s humorem, vám přiblíží naše tradice, které dodržujeme, aniž bychom mnohdy znali jejich původ. Od 28. 11. na Stream.cz.

Vynálezy všedního dne

Jak a kdy vlastně vznikly dnes tak populární ohňostroje? A co stálo za vznikem rachejtlí? Objevením dnes tak oblíbené, především silvestrovské, zábavy vás koncem listopadu provede pořad Vynálezy všedního dne. 27. 12. na Stream.cz.

Výlety do minulosti

Přímo na Štědrý den můžete v pořadu Výlety do minulosti zjistit, jak byla poprvé uvedená jedna z nejkrásnějších vánočních koled, Tichá noc, od Franze Grubera. 24. 12. na Stream.cz.

HitStory

Vánoce, to nejsou jen dárky a dobré jídlo. Ke sváteční atmosféře neodmyslitelně patří také hudba. V pořadu HitStory s Honzou Dědkem přijde na přetřes jeden z největších hitů Love Is All Around a novoroční písní od U2 New Year´s Day přejde pořad z umělců jednoho hitu na opravdové hitmakery. Od 21. a 28. 12. na Stream.cz.

Jak nás vidí svět

Rozumí v zahraničí našim tradicím? A co si o nich myslí? V pořadu Jak nás vidí svět se dozvíte, jak je to s vnímáním vánočního cukroví, rybí polévky a kapra s bramborovým salátem. Od 1. 12. na Stream.cz.

English Breakfast

Vánoční a silvestrovská tematika se nevyhne ani pořadu English Breakfast. 24. 12. a 31. 12. na Stream.cz.

Swajp 2.0 

Předvánoční díle pořadu Swajp 2.0 se zaměří na tipy na vánoční dárky (mobily, gadgety), předsilvestrovský díl zase na nejzábavnější aplikace. 21. a 28. 12. na Stream.cz.

Vrtáci při práci 

Vánoční díl pořadu Vrťáci při práci představí nejzábavnější vánoční klipy, novoroční zase nejzábavnější oslavy příchovu nového roku. 25. 12. a 1. 1. na Stream.cz.

Výleťák

Kam vyrazit během svátečních dnů a tipy na zajímavé zimní výlety, jako je například výšlap na Lysou horu, přinese divákům oblíbený pořad Výleťák. 20. a 27. 12. na Stream.cz.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích