Stream.cz nasadí postapokalyptický seriál Skvrna. Režie se ujal Peter Bebjak

Hana Holubová 26. února 2019

Stream.cz oznámil další novinku z programového schématu na rok 2019. Je jí osmidílná minisérie Skvrna režiséra Petera Bebjaka. Postapokalyptický svět podle scénáře Zuzany Dzurindové a Petera Nagyho přenese diváky do mysteriózní budoucnosti odehrávající se po katastrofě, která vyhladila dospělou populaci, a na zemi tak zůstaly jen děti. Premiéra seriálu bude 10. března na Stream.cz.

Režisér oblíbených kriminálních cyklů (Mordparta, Případy 1. oddělení, Četníci z Luhačovic), filmu Čára a Trhlina Peter Bebjak tak poprvé vytvořil krátký seriál pro online prostředí, kdy jeden díl trvá kolem dvanácti minut.

„Baví mě příběhy, které pracují s alternativní realitou, ve které si mohu vytvořit svět podle svých představ. Postapokalyptický život bez dospělých lidí, kde musíte dodržet autentičnost toho, jak by to opravdu mohlo vypadat. Jak by fungovalo společenství dětí. Jaké návyky, poznatky, zkušenosti by si sebou nesly, co by je poznamenalo a jak a za jakou cenu by se snažily přežít. To všechno je lákavá práce, dotvářet prvotní představu scenáristů a dát jejich představě reálnou podobu,“ říká režisér Peter Bebjak.

„Seriál Skvrna má díky svému tématu i zpracování velkou šanci uspět také v zahraničí. Režisér Peter Bebjak si totiž ve svém onlinovém debutu pohrává s nelichotivou, ale divácky atraktivní vizí – koncem části civilizace. Seznam hodlá spolu s produkcí DNA Production seriál nabízet i mimo Českou republiku, kde má Peter Bebjak už jeden významný úspěch – jeho sérii Spravedlnost si zakoupila produkční společnost Matta Damona a Bena Afflecka,“ říká šéf hrané tvorby Stream.cz Daniel Strejc.

Synopse

V blízké budoucnosti záhadná nemoc zabíjí dospělé. Civilizace, jak ji známe, zkolabovala. Na světě přežívají pouze děti. Sourozenci Tom, Klára a Viktor našli útočiště v bývalém internátě. Život jim ale obrátí naruby dětský gang v čele s Nikem, který se ohání pistolí. Vůdce domácí skupinky Viktor navíc pomalu dospívá a je jen otázkou času, kdy se mu na jazyku objeví obávaná skvrna – první příznak nemilosrdné nemoci, která má na svědomí i rodiče sourozenecké trojice…

Kredity

Režie: Peter Bebjak

Scénář: Zuzana Dzurindová a Peter Nagy

Kamera: Martin Žiaran

Hudba: Tomáš Balák

Hrají: Jan Nedbal, Josef Trojan, Anastasia Chocholatá, Josefína Krycnerová, Barbora Horčičková, Adam Joura, Miroslav Sabadin, Karolína Lipowská, Jan Maršál, Michaela Pecháčková, Matěj Havelka a další

Kreativní producent: Daniel Strejc

Pro Stream.cz vyrobila DNA Production

 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích