Stream.cz uvede seriál Pouť: Rozjetý devadesátky od scenáristy Petra Kolečka. V hlavních rolích se objeví například Prachař a Holubová

Hana Holubová 9. dubna 2019

Po komediálním seriálu Lajna a mysteriózní minisérii Skvrna přichází Stream.cz s další novinkou z hrané tvorby. Je jí pokračování seriálu Přijela Pouť Petra Kolečka, který Stream.cz odvysílal loni na podzim. Druhá osmidílná řada s názvem Pouť: Rozjetý devadesátky se přesouvá do tehdejšího Paláce kultury, kde se odehrávají nejen zkoušky na muzikál Dracula, ale i nekalé praktiky politických předáků a privatizační podvody. V hlavních rolích se představí Jakub Prachař, Matěj Dadák, Eva Holubová, Lucie Vopatová, Jaromír Dulava, Ondřej Pavelka, Michal Suchánek a Richard Genzer. Premiéru prvního dílu uvidí diváci již 5. května na novém videoportálu Televizeseznam.cz, který se aktuálně testuje ve veřejné beta verzi.

„Seriál Pouť: Rozjetý devadesátky bude opět zaměřený na široké divácké publikum. První série byla, co se týká sledovanosti, velmi úspěšná. Jen v onlinu měla přes čtyři miliony zhlédnutí,“ říká šéf obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

„V seriálu poměrně nekompromisně, ale stále vtipně poukazujeme na některé aféry devadesátých let, které se s námi táhnou dodnes, jako je například H-System či korupce v tehdy vládnoucích politických stranách. Myslím, že až seriál uvidí někteří politici, budou se minimálně červenat,“ prozrazuje Daniel Strejc, šéf hrané tvorby Stream.cz.

Synopse

Daniel Dressler přichází do Prahy, aby zde začal nový život. Bez lží, zločinů, ale také bez pouti a bez ruky. Nechá se zaměstnat panem Vaňkem v menší realitní firmě, která sídlí v Paláci kultury. Daniel se chce prostě zašít v „obyčejné” profesi, vídat svého syna, co to půjde, a žít klidný život. Jenže vznětlivý Vaněk dostává záhy po Danielově nástupu infarkt, a ten tak zůstává ve firmě sám se dvěma kolegy: přihlouplým a naivním Frantou Kulichem, jehož zajímá jen muzikál Dracula, který se zkouší o pár pater níž, a jenž je platonicky, avšak fatálně, zamilovaný do Lucie Bílé, a inteligentní, leč nesmělou a neprůbojnou Anežkou Kosovou. Trojice se musí rozhodnout, kdo převezme za firmu zodpovědnost. Daniel nechce a Anežka se na to prostě necítí. Nezbývá, než jmenovat prozatímním šéfem Frantu.

Kulich vede firmu dost svérázně a zpočátku to vypadá, že to nemůže zvládnout. Musí se navíc potýkat s dotěrným vekslákem Soudkem a kontroverzním stavebním projektem. Ocitá se tak na křižovatce a do nezáviděníhodné situace dostane i Daniela, který může přijít o znovunalezenou čest, Anežku, ale nakonec také o syna Jindřicha…

Na premiéru prvního dílu se mohou diváci těšit 5. května na Televizeseznam.cz a později i v terestriálním vysílání Televize Seznam.

Hrají: Jakub Prachař, Matěj Dadák, Eva Holubová, Lucie Vopatová, Jaromír Dulava, Ondřej Pavelka, Michal Suchánek, Richard Genzer, Jan Kopečný, Petr Jablonský, Barbora Mottlová, Rola Brzobohatá, Lukáš Veřtát a další.

Kredity

Režie: Petr Němeček

Scénář: Petr Kolečko

Kreativní producent: Daniel Strejc

Pro Stream.cz vyrobila UNIT and SOFA PRAHA

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích