Vaření od A do Z aneb Kulinářskou špičku najdete na Stream.cz

Hana Holubová 4. dubna 2019

Všudypřítomné gastro hobby, tedy vaření, objevování nových receptů, ale i učení se těch typicky českých, je aktuálně velkým trendem. Všichni kulinářští nadšenci najdou na Stream.cz nepřeberné množství tipů, novinek a zajímavostí z tuzemských i světových kuchyní. A to vše pod taktovkou známých jmen. Konkrétně se v pořadech S kuchařem u plotny potkají se Zdeňkem Marcínem, v Atlasu chutí pak s Markem Fichtnerem a Ha Thanh Špetlíkovou. Stream.cz ale myslí i na úplné začátečníky, pro které je určené Kuchařské minimum. Již brzy se také mohou všichni nadšenci do vaření z farmářských produktů těšit na oblíbeného Michala „Huga“ Hromase v pořadu Ze dvora.

Pro inspiraci z venkova

Obdivovatelé krás českého venkova se mají na co těšit. Stream.cz totiž uvádí nový pořad s názvem Ze dvora s oblíbeným Michalem „Hugo“ Hromasem. Hugo je mimo jiné známý z pořadu U stánku, který mapuje pouliční stánky nabízející jídla doslova z celého světa. V novém pořadu Ze dvora se Hugo vydá mimo vír velkoměsta a diváky provede životem na farmách. Přiblíží jim skutečné žití na venkově, těžkou práci českých zemědělců, zavede je do sadů, voňavých zahrad, ale i kurníků. Navíc v každém díle Hugo představí originální recept postavený čistě na farmářských produktech. Novinka Ze dvora startuje již 6. dubna na Stream.cz.

Pro netradiční recepty z celého světa

Známý moderátor velké televizní kuchařské show a šéfkuchař Marek Fichtner a herečka a gastronomka Ha Thanh Špetlíková potěší všechny, kteří holdují spíše cizokrajným pokrmům s nádechem exotiky. Pořad Atlas chutí je zaměřený převážně na vaření zahraničních specialit, ale z ingrediencí, které jsou u nás běžně dostupné. Vaření s vůní dálek je doplněné vyprávěním z cest a zajímavostmi o zemi, ze které konkrétní recept pochází.

Pro typickou českou kuchyni

Připravit poctivý vývar, moravského vrabce nebo zabijačkový guláš není žádná sranda. Se šéfkuchařem Zdeňkem Marcínem v pořadu S kuchařem u plotny to ale zvládne každý. Zdeněk se svou typickou bezprostředností a lehkým humorem nabízí jednoduché tipy a konkrétní postupy, díky kterým se diváci mohou pustit i do přípravy složitějších pokrmů.

Pro úplné začátečníky

A všechny ty, kteří stojí na úplném začátku a nevědí si rady už při oddělování žloutku od bílků nebo při přípravě játrových knedlíčků, je tu z produkce Proženy.cz Kuchyňské minimum. Zájemci v něm najdou úplné základy, o kterých se v běžných kuchařkách tolik nemluví.

Pro pivní znalce

Ne nadarmo se nejoblíbenější český nápoj, tedy pivo, přidává do nejrůznějších receptů. Vždyť hlad je převlečená žízeň. Jak se peče pivní dort se mohou všichni zájemci podívat již 12. dubna v pořadu Pivní republika na Stream.cz.

Tím ale výčet kulinářských pořadů nekončí. Vaření a gastronomie se dotýkají i další pořady, které najdete na Stream.cz.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích