Léto na Streamu: To pravé barbecue podle Kraiga Casebiera

Hana Holubová 4. července 2019

Léto přímo vyzívá k zahradním barbecue party a posezení s rodinou i přáteli. Aby výsledek setkání stál opravdu za to a hostitel zazářil, musí mít nejen kvalitní ingredience na gril, ale také skvělé recepty. Ty nejlepší z nejlepších najdete od čtvrka 4. července v osmidílném pořadu Streamu BBQ Saloon na Televizeseznam.cz, kterým vás provede americký kadeřník Kraig Casebier a divákům Streamu dobře známý Zdeněk Marcín.

Přímo z jihovýchodní části USA, konkrétně z Kentucky, které je považováno za kolébku barbecue, dovezl světoznámý holič Kraig Casebier originální grilovací recepty. Společně s kamarádem Zdeňkem Marcínem, kterého publikum Streamu zná díky pořadu S kuchařem u plotny, předvedou, jak si připravit ty nejšťavnatější burgery, křídla nebo žebírka, ale taky vysvětlí pravou podstatu fenoménu barbecue. To vše ve stylovém prostředí a s notnou dávkou humoru.

Speciální recept na vepřová žebra ve višňovo-bourbonové marinádě s domácími fazolkami najdete v souborech ke stažení.

Věděli jste, jaký je rozdíl mezi grilováním a barbecue?

Dva běžné užívané pojmy, u kterých možná ani netušíme, že jejich význam se podstatně liší. Zatímco grilování je rychlá tepelná úprava potravin přímo nad žhavými uhlíky dřevěného uhlí, dřeva nebo briket, tak barbecue je naopak dlouhá a pomalá úprava masa při nízké teplotě a za přítomnosti kouře.

Kraig Casebier aneb Americký barber

Jako zástupce třetí generace holičské rodiny z Kentucky si Kraig Casebier v Evropě vybudoval reputaci holiče světové třídy a mezi svými kolegy je v rámci současné evropské renesance barberství uznávanou autoritou. Ať už před kamerou, nebo mimo ni, Kraigův původ ze státu Kentucky se odráží jak v jeho upřímném, charismatickém, často rozverném chování a celkovém pohodářství, tak i v jeho ctižádosti být prvotřídním barberem. Ve svém odhodlání patřit k evropské špičce v oboru se Kraig nezalekne žádné výzvy a jakýkoliv juniorní holič, který bude chtít pro Kreiga pracovat, bude muset stačit jeho tempu. Na Kreigovi je zkrátka vždy patrné jeho nadšení pro řemeslo. Dokáže odpouštět chyby, ale nemá žádné slitování nad holiči, kteří svou práci neberou vážně. Kromě toho, že vede svůj kultovní podnik American Barber in Prague, se Kreig věnuje také vytváření módních doplňků a má svou vlastní řadu pánských vlasových produktů. O jeho svéráznosti se můžete nyní přesvědčit v novém pořadu BBQ Saloon na Streamu.

 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích