Seznam Zprávy mění svou vizuální podobu, podpoří důraz na autorské články, byznys a investigativní kauzy

Hana Holubová 20. listopadu 2019

Seznam Zprávy, zpravodajský servis české internetové jedničky Seznam.cz, přišel s redesignem svého webu a loga i novými obsahovými rubrikami. Více prostoru dostanou ekonomické analýzy, názory a komentáře jednotlivých autorů, rozhovory i byznysová a investigativní témata. Stávající dlouhé audiovizuální formáty nahradí krátká videa.

Domovská stránka Seznam Zpráv nabídne čtenářům tři hlavní zpravodajské rubriky – domácí, byznys a zahraničí. Nově na ní získají prostor názorové, obrazové a audiovizuální materiály, zároveň poskytne rychlý přehled aktuálního dění nebo možnost sledovat obsah oblíbených autorů.

 „Od startu budujeme Seznam Zprávy jako zdroj původních informací, nezávislé investigace a originální publicistiky, který měsíčně sledují přes čtyři miliony lidí. Nová podoba ještě více zdůrazňuje naše zaměření na ekonomická témata a kvalitní analytickou a názorovou žurnalistiku. Na webu dostane více prostoru i psaný a multimediální obsah – analýzy, infografiky, audio, komentáře, a především původní zprávy, které čtenáři jinde nenajdou,“ říká Jakub Unger, ředitel Zpravodajství a rádií Seznam.cz.

Na Seznam Zprávách se budou nadále objevovat formáty jako je Šťastné pondělí, Záhady Josefa Klímy, Byznys ze studia Burza či nahrávky rozhovorů s klíčovými osobnostmi. Tým šéfdramaturga Petra Kubici postupně představí řadu nových krátkých videoreportáží jako například cyklus Ve stínu, který odhaluje nekalé praktiky v péči o staré lidi či originální video sondy do života komunit, nazvané My, jenž odstartují dílem s fanoušky kapely Ortel.

Editoriál šéfredaktora Jiřího Kubíka naleznete zde

V redakci Seznam Zprávy působí přes sedmdesát lidí včetně externistů. Pro web píšou, točí nebo komentují například Josef Klíma, Jindřich Šídlo, Janek Kroupa, Alžběta Trojanová, Jiří Pšenička, Zuzana Kubátová, Janek Rubeš, Jaromír Bosák, Jiří Hošek, Jan Lipold či Jiří Kubík. Jejich tvorba se kromě toho objevuje také v obsahu Televize Seznam, na videoportálu Televizeseznam.cz nebo ve zpravodajství rádií Expres FM a Classic Praha.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích