České Mapy.cz podporují systém CarPlay od Apple

Aneta Kapuciánová 11. prosince 2019

Aplikace Mapy.cz české internetové jedničky Seznam.cz je od dnešního dne dostupná díky operačnímu systému iOS v automobilovém systému CarPlay od společnosti Apple. Rozšiřuje tak své zaměření více k navigaci a informacím z dopravy. Majitelé mobilních zařízení iPhone a iPad a patřičně vybavených vozů tak mohou na cestách využívat navigaci s ryze českými mapovými podklady.

V rámci infotainmentu v autě mají lidé k dispozici vše, co znají z aplikace Mapy.cz – tedy klasickou navigaci, včetně značení dopravních pruhů či nočního režimu. „Přidali jsme také možnost rychle si přepnout mapu z obrazovky navigace do telefonu a zpět, pro rychlejší ovládání. V CarPlay je navíc možné pohodlně používat mapu i bez navigace,“ uvádí Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Uživatelé aplikace Mapy.cz navíc jistě ocení synchronizaci funkcí z mobilního telefonu na infotainment v jejich voze. Dostupná je i možnost vybrat si do plánování oblíbená místa uložené v Moje mapy.

Mapy.cz se díky spolupráci s Apple dostaly mezi dvanáct navigačních systémů, které jsou v CarPlay celosvětově dostupné, a uživatelé je tak mohou komfortně využívat po připojení svého telefonu v autě. Majitelé mobilních zařízení s operačním systémem Android si budou muset na české Mapy.cz ve svých vozech ještě počkat. „Propojení naší mapové aplikace s Android Auto zatím blokuje společnost Google, která omezuje přístupy třetích stran do svých systémů, ale věříme, že se situace v budoucnu změní,“ dodává Faifer.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích