Mapy.cz udělují zelené odznaky a poradí, kde hledat nejoblíbenější pivovar, bistro nebo hrad

Veronika Geltner 8. dubna 2024

Česká aplikace Mapy.cz již počtvrté rozesílá zelené samolepky oblíbeným tuzemským podnikům. Tu získá pouze 20 % těch nejlépe hodnocených v daném oboru. Mezi oceněné se dostaly minipivovary, koupaliště, bistra i klasické české hospody.

Do výběru nejoblíbenějších podniků uživatelů Mapy.cz a Firmy.cz se probojovaly podniky ze všech regionů. Ty nejlepší provozovatele v daném oboru odmění Mapy.cz výraznou samolepkou na dveře, která podnikům pomůže přilákat další zákazníky.  

Přehledu nejlépe hodnocených pivovarů kraluje Pivovar Prokopák

Ve výběru oceněných lokálů s vlastním pivem najdeme nejen populární pražský Pivovar Prokopák, ale i menší místa, která až tak známá nejsou. Je to například Pivovar Ogar v Kunčicích pod Ondřejníkem nebo Pivovar Koníček v Moravskoslezském kraji.

Pivovar ProkopákPraha
Pivovar OgarKunčice pod Ondřejníkem
Pivovar KoníčekVojkovice
Pivovar RampušákDobruška
Pivovar JadrníčekNáměšť na Hané
Minipivovar ŽumberkŽár
Pivovar HostomiceHostomice
Pivovar Zlatá krávaNepomuk
Pivovar TrautenberkMalá Úpa
Pivovar TahounVšejany
Pivovar ChříčChříč
Podřipský rodinný minipivovarCtiněves
Minipivovar Němý MědvědMělník
Pivovar RotorKunovice
Pivovar KrakonošTrutnov
Malé pivovary s nejlepším hodnocením
Poznámka: Přehled 15 podniků z kategorií Pivovary a Minipivovary obsahuje provozovny seřazené podle průměrného hodnocení uživatelů, které zároveň obdržely alespoň 40 hodnocení ke dni uzávěrky letošních ocenění.

Hrady a zámky, které nabízí skvělé služby

Na prvních dvou místech v kategorii Hradů a zámků překvapivě najdeme dvě méně známé památky v soukromém vlastnictví. Na menším Zámku Brandlín poblíž Soběslavi lidé ocenili poutavý výklad. Navíc v recenzích chválí také zpestření (zejména pro milovníky motorismu) v podobě ikony českého motorsportu, pana Petra Vojáčka, který na hradě provází.

Na romantické zřícenině Hradu Střekov lidé oceňují překrásné výhledy do krajiny, skvělou dostupnost autem nebo možnost projít si hrad po vlastní ose a vzít s sebou i psa.  

Zámek BrandlínTučapy
Hrad StřekovÚstí nad Labem
Státní hrad TočníkTočník
Státní zámek ŽlebyŽleby
Státní hrad Nové HradyNové Hrady
Státní hrad ZvíkovZvíkovské podhradí
Státní hrad RabíRabí
Státní hrad VelharticeVelhartice
Státní zámek Velké BřeznoVelké Březno
Nový zámek Kostelec nad OrlicíKostelec nad Orlicí
Hrad StrakoniceStrakonice
Zámek JemništěPostupice
Hrad SvojanovSvojanov
Hrad SloupSloup v Čechách
Zámek DěčínDěčín
15 nejlépe hodnocených hradů a zámků
Poznámka: Přehled 15 podniků z kategorie Hradů a zámků obsahuje subjekty seřazené podle průměrného hodnocení uživatelů, které zároveň obdržely alespoň 40 hodnocení ke dni uzávěrky letošních ocenění.

Online žebříčky se neustále aktualizují

Veřejné žebříčky nejlépe hodnocených podniků jsou v detailu dostupné letos poprvé. Filtrovat lze jednotlivé kategorie podle měst či krajů. Na svém webu je spustily Firmy.cz a přepočítávají je každý den podle nově přidaných hodnocení uživatelů.

Podniky hodnotí sami uživatelé

Nejčastěji uživatelé hodnotí restaurace, ubytování, ulice, parkoviště, výhledy, kostely a hory. V letní sezóně se zadává až 4 500 hodnocení denně, říká Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz, a dodává, že celkový počet hodnocení udělených přes Mapy.cz už překročil jeden milion.

Průměrné hodnocení podniků je založeno čistě na spokojenosti uživatelů. Seznam.cz do hodnocení nijak nezasahuje, má pouze možnost zamítnout recenze, které neodpovídají veřejně dostupným pravidlům. Každý uživatel, který chce vložit recenzi, musí být přihlášený pomocí Seznam účtu. Anonymním uživatelům není umožněno hodnotit.

Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích