Zpravodajský speciál BREXIT na Seznamzpravy.cz: Vše o odchodu Velké Británie z EU, přehledně na jednom místě

Hana Holubová 31. ledna 2020

Souhrnné informace, reportáže, analýzy, komentáře, infografiky i přehled změn, které se týkají obyvatel České republiky. To vše najdou čtenáři v mimořádném speciálu zpravodajského portálu Seznam Zprávy k odchodu Velké Británie z Evropské unie. Aktuální vývoj přímo z centra dění přibližuje čtenářům zvláštní zpravodajka Jolana Humpálová. Situaci v Bruselu mapuje Eva Soukeníková. Přehled očekávaných událostí, rozhovory i ohlédnutí za počátkem i celým vývojem brexitu najdou čtenáři již nyní na Seznamzpravy.cz.

Evropská unie bez Spojeného království

Pátek 31. ledna 2020 se nepochybně zapíše do dějin celé Evropy.  Nastává totiž tzv. přechodné období pro vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Během této doby se sice ještě musí země řídit všemi pravidly unie, ale reálně se již ocitá mimo její politické instituce. V Evropském parlamentu tak od pátku již nebudou zasedat britští poslanci.

Speciál Brexit na Seznamzpravy.cz

A na co konkrétně se mohou čtenáři těšit? Ve čtvrtek 30. ledna připomene Jolana Humpálová nejdůležitější osobnosti, které se na brexitu podílely nebo podílejí. Kdo se nevyzná ve všech pojmech týkajících se odchodu království z EU, jistě ocení brexitový slovníček. V pátek poběží reportáž z Doveru, o víkendu si díky zpravodajce mohou zájemci přiblížit plánované oslavy, ale i protesty spojené s brexitem.

„Brexit je bezesporu největší událost v britské historii posledních padesát let, možná  i od konce druhé světové války. Je to událost nejen politická a ekonomická, ale taky společenská, která bude mít a už má obrovský dopad na myšlení lidí. Nikdy předtím jsme nezažili, aby nějaká země Evropskou unii nebo Evropské společenství opustila. Tím spíš, že jde o zemi velkou a významnou. Je to i z pohledu Evropy zcela bezprecedentní krok,“ uzavírá Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam Zpráv, bývalý dlouholetý zpravodaj Českého rozhlasu v Londýně a autor knihy Jiná Británie.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích