Seznam Zprávy představují čtyři vlastní podcastové pořady. Lidé je najdou i v aplikacích třetích stran

Hana Holubová 11. května 2020

Zpravodajský web české internetové jedničky Seznam.cz naservíroval svým uživatelům čtyři zbrusu nové podcastové lahůdky, které jsou dostupné nyní nejen na webu Seznamzpravy.cz, ale i v aplikacích Spotify a Apple Podcasts. Podcasty představují zábavný, užitečný a variabilní formát, prostřednictvím kterého chtějí Seznam Zprávy čtenářům/posluchačům dopřát kvalitní obsah i mimo web Seznam Zpráv. Nabízejí tak fotbalový podcast Angličan Jiřího Hoška, který si pravidelně zve hosty včetně Jaromíra Bosáka nebo Jindřicha Šídla a srdcařsky rozebírají výkony „svých“ klubů v Premier League i zákulisí anglické ligy. Reportéři Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší v politické talk show Vlevo dole odhalují informace z nejvyšších pater české politiky. Jan Kordovský každý pátek osobitě shrnuje událostí týdne a přináší rozhovory nejen s reportéry ze Seznam zpráv, ale i s odborníky zvenku v podcastu Stopáž. Redaktorky Eva Soukeníková a Jolana Humpálová ze zahraniční redakce připravují v pořadu Checkpoint každý týden desetiminutový rozbor zahraničních událostí s odborníky z Česka i ze světa.

Tvorba těchto čtyř vlajkových podcastů vzniká na Seznam Zprávách od ledna 2020.

„Záměrně jsme v podcastech spojili naše známé novináře s mladými talenty, kteří mají pro tento formát zapálení a sami ho pravidelně konzumují. Chceme naše posluchače provázet celým týdnem -– od pondělí do pátku – a v naší podcastové nabídce odrážet tematickou i osobnostní pestrost Seznam Zpráv,“ říká ředitel divize Zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Na rozvoji podcastové produkce se podílí digitální tým Hany Němečkové se zkušeným editorem Robertem Candrou (dříve pracoval v Českém rozhlase či Forbesu) a Janem Kordovským, který působí také jako spoluautor pořadu Šťastné pondělí. Od startu audioprodukce na Seznam Zprávách v lednu 2020 zaznamenaly hlasové stopy v článcích 320 tisíc přehrání.

Zmíněné podcasty najdou lidé nově na Spotify a Apple Podcasts. Rozhovory a audiovýstřižky, které se na webu Seznam Zpráv publikují, se neplánují do aplikací Spotify a Apple Podcasts dávat. Rozhovory se dobře poslouchají právě jako doplněk k článku a je to ideální „bonusový” materiál pro čtenáře.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem. Výhradně o Premier League. Každé úterý na Seznam Zprávách.

Vlevo dole

Politické kauzy, boje o vliv i šeptanda z kuloárů sněmovny. Podcast Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího o zákulisí české politiky. Každý týden na Seznam Zprávách.

Stopáž

Uplynulý týden pohledem Jana Kordovského. Domácí kauzy, zahraniční politika, design a technologie. Rozhovory s redaktory Seznam Zpráv i experty zvenčí. A vždy něco navíc. Každý pátek na Seznam Zprávách.

Checkpoint

Každotýdenní desetiminutovka o tom nejzajímavějším z aktuálního světového dění. Podcast Jolany Humpálové a Evy Soukeníkové ze zahraniční redakce Seznam Zpráv.

Vlevo dole 

Stopáž 

Angličan 

Checkpoint 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích