Léto na Seznam.cz: Nový krimi podcast Josefa Klímy, tipy na výlety, recepty, grilování i seriály

Hana Holubová 16. června 2020

Léto plné filmových i seriálových zážitků, nových online pořadů, kriminálních případů, tipů na výlety a v neposlední řadě skvělých receptů od plotny i od ohně. K tomu ještě aktuální zpravodajství a cestovatelské reportáže z Česka a zahraničí. To vše divákům nabídnou Seznam Zprávy, Televize Seznam, Televizeseznam.cz a lifestylový online magazín Proženy.cz během nadcházejících letních měsíců. Léto na Seznamu startuje v prvním červencovém týdnu.    

Seznam Zprávy

Nabité letní Seznam Zprávy nabídnou mimo jiné aktuální přehled kvality českých vodních ploch a toků s tipem, kam (ne)vyrazit za koupáním, i interaktivní mapu s deseti výlety na každý týden, které doporučují týmy Seznam Zpráv a Mapy.cz.

Zahálet nebudou ani reportéři Seznam.cz Janek Rubeš a Filip Harzer. S Jankem se diváci vydají v pořadu Svět doma na letní cestu po českých obcích a zajímavých místech. S Čechy na cestách se zase ve společnosti Filipa podívají do oblíbených destinací českých turistů u nejbližších zahraničních sousedů. Zavítají například na Balaton nebo do Krakova.

O nejaktuálnějším dění z dovolenkových destinací v Čechách i nejbližšího okolí se pak lidé dozvědí v pořadu Last minute: prázdninový deník.

V programu se jednou týdně objeví také audio seriál podle scénáře Josefa Klímy Dějiny zločinu, ve kterém si diváci mohou připomenout nejznámější či nevyřešené kriminální případy české historie.

„Letní obsahový speciál Seznamu stavíme na originálních zážitcích a autorské inspiraci. Chceme být spolehlivým prázdninovým průvodcem po Česku a blízkých sousedních státech. Od ranního servisu a překvapivých tipů na letní dobrodružství, až po večerní poslech podcastové detektivky někde pod stanem nebo na chalupě,“ říká ředitel divize Zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Televize Seznam

Když zrovna nebude hezky na výlet či koupání, jsou tu seriály na Televizi Seznam. Začátek léta se ponese v duchu závěrečných dílů seriálu PC Rebelové IV a první řady krimi seriálu Zločinná mysl. Diváci se mohou těšit i na premiérové díly Krále vrakovišť či oblíbené Zahradní proměny a na úspěšné seriály Lajna nebo Autobazar Monte Karlo.

Léto bude patřit také dokumentům, které diváky vezmou na cestu za poznáním. Podívají se do exotického Ománu, na chladnou Antarktidu nebo se vydají po nejlepších turistických stezkách v Evropě.

Zkrátka nepřijdou ale ani děti – na ty čeká Kniha džunglí, Lví Král Simba a především naučný pořad Byl jednou jeden…

Každý čtvrtek ve 21:25 hodin patří publicistickému pořadu Detail. Tři témata ve třiceti minutách. Od společenských problémů, přes politiku až po moderní trendy a technologie.

Televizeseznam.cz

Jak o prázdninách zabavit děti? Hned první červencový den startuje na Televizeseznam.cz nový pořad z produkce Streamu Retrohrátky připomínající hry z doby, kdy ještě nebyly mobily.

Dospělí se mezitím mohou naučit s Hugo Hromasem a Zdeňkem Marcínem labužnické recepty s Kuchaři u ohně, kteří poradí, jak si uvařit kachnu s pyré z dýní, kančí guláš s nadýchanými knedlíky či pstruha připravovaného přímo v popelu. Pořad poběží celé prázdniny, na nový díl se diváci mohou těšit každý pátek.

Tipy, kam vyrazit na výlet za známými lokacemi z českých filmů jako Ať žijí duchové nebo Vesničko má středisková, nabídne pořad Filmlokátor, prémiový díl bude k vidění na Televizeseznam.cz od 7. července.

Tipy, kam vyrazit na výlet a co vše v Česku prozkoumat, pak nabídne každý čtvrtek pořad Výleťák.

Léto na Proženy.cz

Online lifestylový magazín Proženy.cz nabízí už nyní přehled řady tipů na zajímavá místa v České republice. Zájemci mohou vyhledávat výlety podle svých preferencí, například destinace vhodné pro pejskaře, nejkrásnější rozhledny, tajemná zákoutí apod. Během letních měsíců nebudou chybět ani speciály zaměřené na grilování, zavařování či recepty z darů zahrádky. Čtenáře čekají i rady, kam vyrazit za kulturou, či tipy, co si přečíst.

 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích