Televizeseznam.cz představuje nový kulinářský pořad Kuchaři u ohně

Hana Holubová 30. června 2020

Pořad plný chutí a vůní z produkce Streamu Kuchaři u ohně startuje na Televizeseznam.cz již 3. července a poběží během celých prázdnin. Neobvyklé recepty uvaří přímo před kamerou oblíbení kuchaři Zdeněk Marcín a Hugo Hromas. Připravovat budou například pečenou kachnu s pyré z dýní, kančí guláš s nadýchanými knedlíky nebo pstruha připravovaného přímo v popelu. Na nový letní recept se mohou diváci těšit každý pátek.

 Vyzkoušejte letní vaření u ohně

Léto je pro vaření venku na ohni nebo pečení v popelu jako stvořené. A jak se diváci budou moci sami přesvědčit, není ani nijak náročné. Zdeněk Marcín (S kuchařem u plotny) a Hugo Hromas (U stánku, Ze dvora nebo Hugova jízda Baskickem) provedou diváky krok za krokem přípravou netradičních jídel.

„Vaření na ohni má skvělou atmosféru. Čas, který věnujete přípravě a pak samotnému vaření, je na výsledku znát. A samozřejmě jídlo má nádherné aroma z dobře proschlého tvrdého dřeva nebo dřevěného uhlí. Někdy se může vše protáhnout, přestože oheň je dost dynamické medium. Musíte zkrátka počítat s nějakou rezervou. Ale stojí to za to,“ komentuje tento typ kulinářského umění Hugo Hromas.

A co se bude vařit? Například kachna na provázku s řepou a dýní, ryba v soli a zelené fazolky, kuře v jílu s mrkví, brambory v seně či zakopané prase. Na své si přijdou ale i vegetariáni.

Kuchaři u ohně startují 3. 7. na Televizeseznam.cz.

Zdeněk Marcín

Šéfkuchař Zděnek Marcín je u diváků oblíbený pro svou typickou bezprostřednost a lehký humor. V pořadu S kuchařem u plotny nabízí jednoduché tipy a konkrétní postupy, díky kterým se diváci mohou pustit i do přípravy složitějších pokrmů.

Hugo Hromas Michal „Hugo“ Hromas se kuchařině věnuje více než 20 let. Od roku 2007 funguje na volné noze jako „privat chef“ (osobní kuchař) pod názvem Nomadis. Od jara do podzimu vaří pouze pod širým nebem a na otevřeném ohni. Diváci jej znají z pořadů U stánku, Ze dvora a Hugova jízda Baskickem.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích