Do redakce Seznam Zpráv nastupuje Dobiášová, Šídlová a Štěpán

Hana Holubová 5. listopadu 2020

Seznam Zprávy přivítaly v listopadu do svých řad tři nové kolegy – investigativní novinářku Markétu Dobiášovou, novinářku Terezu Šídlovou a Petra Štěpána, který bude editorem sekce SZ Byznys.

Markéta Dobiášová

Investigativní reportérka, editorka, scenáristka a moderátorka byla dosud spojená s veřejnoprávní Českou televizí posílí tým investigace Seznam Zpráv. Naposledy působila na CNN Prima News. Je držitelkou šesti novinářských cen, například za kauzu obchodování s kmenovými buňkami a aféru vědkyně Sykové. Říká o sobě, že novinářkou se stala náhodou, jako malá totiž chtěla být zpěvačkou, herečkou, pak detektivem a psycholožkou.

Tereza Šídlová

Novinářské práci se věnuji patnáct let. Začínala v Lidových novinách, zkušenosti dále sbírala na Aktuálně.cz a v Hospodářských novinách, spolupracovala také s Deníkem N. Zabývá se hlavně českou zahraniční politikou. Mediálně pokrývala například historicky první české předsednictví Evropské Unii, vyjednávání o plánu umístit americký protiraketový radar na českém území. Na Seznam.cz se bude věnovat zahraniční politice.

Petr Štěpán

Editor sekce Byznys na Seznam Zprávách. Dříve pracoval jako editor a redaktor na webu Hospodářských novin. V minulosti působil i v audiovizuální redakci ČTK.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích