Fotbalový novinář Luděk Mádl spouští vlastní newsletter Notičky

Hana Holubová 1. února 2021

Seznam Zprávy a fotbalový novinář Luděk Mádl spustili nový týdenní newsletter věnovaný zákulisí českého fotbalu: Notičky. Mádl v nich popisuje detaily z fungování českého fotbalového prostředí, volí Kouzelníka týdně (který může působit na hřišti i v zákulisí) a doporučuje texty ze Seznam Zpráv i od jiných českých a zahraničních fotbalových novinářů.

„Myslím, že lidé už asi tuší, co ode mě můžou čekat. Zkusím se v Notičkách podívat do fotbalového či sportovního zákulisí ještě o něco hlouběji než dosud. A zároveň nabídnout odběratelům i stručný přehled toho, co by jim za uplynulý týden opravdu nemělo utéct. Tak mi držte palce, doufám, že i tenhle nový projekt bude stát za to a najde si své fanoušky,“ říká Luděk Mádl.

Ještě před odesláním prvního vydání nasbíral 1000 odběratelů, první číslo vysoký mělo open rate 65 %. Každé vydání doprovází originální ilustrace od ilustrátora Nekorektní plocha, který spolupracuje i s týmem Šťastného pondělí.

„Představte si, že daného autora sledujete na sociálních sítích, dejte mu víc prostoru a odmyslete si balast, který na dané síti vidíte všude kolem – a právě to je autorský newsletter a příčina jeho popularity. Informace o dění ve fotbalovém zákulisí lze jinde jen těžko najít v tak snadno dostupné a přehledné formě,” říká editor newsletterů Seznam Zpráv Matouš Hrdina.

„Chceme budovat přímé spojení se čtenáři a nabízet jim obsah, který je zajímá. Podle současného boomu newsletterů a platforem typu Substack lze čekat, že jejich popularita i nabídka bude dále růst,” dodává šéf divize zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Notičky odcházejí každý čtvrtek odpoledne a doplňují nabídku autorských newsletterů Seznam Zpráv – redakce už rozesílá denní přehled událostí Tečka a byznysový Cash Only na 20 tisíc odběratelů. Seznamu také pomohla rozjet newsletter o dezinformacích Sherlock Senior, který aktuálně spravuje odborník na mediální vzdělávání Michal Kaderka.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích