Tým podcastu Ptám se já posílí Sedláčková z Českého rozhlasu a reportérka Ciroková

Hana Holubová 30. června 2021

Od července se do rozhovorů natáčených pro podcast Ptám se já, který vydávají každý všední den Seznam Zprávy, zapojí jako hostující moderátorky Veronika Sedláčková z Českého rozhlasu a reportérka Kristina Ciroková. Ta na Seznam Zprávách připravuje vlastní publicistický pořad Terén. Současná moderátorka Marie Bastlová odchází na mateřskou dovolenou a do přípravy podcastu se zapojí opět od podzimu, kdy začne horká fáze předvolební kampaně a také série rozhovorů s lídry hlavních kandidujících uskupení.

„Jsem pyšná na to, co se nám za půl roku v Seznam Zprávách povedlo. S editorkou Eliškou Dokulilovou jsme do podcastu Ptám se já přivedly spoustu atraktivních hostů, vybudovaly věrnou komunitu posluchačů a náš podcast se snad stal i přínosnou součástí zpravodajství naší redakce. Jsem ráda, že se nezastavíme ani přes léto a těším na horký politický podzim,“ říká moderátorka Marie Bastlová. 

„Marie s Eliškou nastavily vysokou laťku tvrdých rozhovorů, kterou chceme nadále držet. Veronika Sedláčková a Kristina Ciroková, dvě velmi zkušené novinářky, jsou pro mě zárukou, že nikomu nepůjdou na ruku a že pořad bude nadále postrachem pro všechny, kdo nedokáží dát jasné a srozumitelné odpovědi,“ doplňuje Jiří Kubík, šéfredaktor serveru Seznam Zprávy.

Podcast Ptám se já vychází na Seznam Zprávách od ledna 2021, dosud vyšlo 110 epizod. Marie Bastlová si do něj zve české politiky, ekonomy, úředníky i odborníky – hosty podcastu byli například vicepremiér Jan Hamáček /ČSSD/, šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček /ANO/, šéf Senátu Miloš Vystrčil /ODS/, lídři sněmovních stran Petr Fiala /ODS/ nebo Ivan Bartoš /Piráti/, odborníci na zdravotnictví jako Roman Prymula, Rastislav Maďar nebo Ruth Tachezy, elitní soudce Josef Baxa nebo plzeňský biskup Tomáš Holub. Dosud podcast nasbíral přes 23 milionů zobrazení a 2,7 milionu zhlédnutí a 620 tisíc poslechů.

Zleva Kristina Ciroková, Marie Bastlová, Veronika Sedláčková

Veronika Sedláčková

Dlouholetá novinářka. Svou kariéru odstartovala v České televizi, kde strávila jedenáct let, postupně na pozicích redaktorky domácího zpravodajství, reportérky publicistické redakce a konečně moderátorky komentovaných zpravodajských pořadů. Nyní pracuje už dvanáctým rokem v Českém rozhlase a moderuje delší publicistické rozhovory na stanici Český rozhlas Plus. 

Kristina Ciroková

Na Seznam Zprávách připravuje publicistický videopořad Terén. Reportérka s dlouholetou praxí v pořadu České televize 168 hodin, v minulosti působila také jako dramaturgyně diskuzního pořadu Partie v televizi Prima a reportérka deníku MF DNES.

Marie Bastlová

Hlavní moderátorka Ptám se já. Rozhovorům se věnuje od roku 2017 – nejprve jako moderátorka pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, krátce moderovala i pořad K věci na CNN Prima News. V minulosti působila také v Hospodářských novinách jako politická reportérka. Věnovala se financování politických kampaní, mapování majetku politiků a samozřejmě politice a jejímu zákulisí. V roce 2012 získala cenu Novinářských křepelek pro mladé novináře a Novinářskou cenu za rok 2019, a to v kategorii Nejlepší audiovizuální rozhovor.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích