Sport.cz je v novém designu přehlednější a přináší nový obsah včetně podcastů

Hana Holubová 24. listopadu 2021

Jednička tuzemského sportovního zpravodajství Sport.cz mění téměř po deseti letech svůj vzhled, a zároveň přidává nový atraktivní obsah. Čtenáři najdou na webu analýzy od renomovaných expertů, komentáře, rozhovory i podcasty. V novém kabátu se Sport.cz představí 24. listopadu.

Produktový a vývojový tým Sport.cz se soustředil na přehlednost, funkčnost a jasně rozpoznatelný design. „Nový vzhled odpovídá současným požadavkům uživatelů na moderní zpravodajský web a díky novým reklamním formátům vychází vstříc i inzerentům. S redesignem navíc došlo k výraznému rozšíření obsahu, čtenáři na Sport.cz najdou nové formáty například v podobě stále populárnějších podcastů,“ vysvětluje Vojtěch Kostelecký, seniorní produktový manažer Seznam.cz.

Nový vzhled Sport.cz přináší propracovanější podobu hlavní stránky. Ta je přehlednější, strukturovanější a nabízí větší náhledové fotografie u jednotlivých článků. Změnou prošla i podoba sekcí a článků, u kterých je více prostoru pro doplňkové informace a je zde i výrazně rozšířená nabídka kontextového materiálu. Navigace celým portálem je přístupnější a rychlejší. 

Rychlé zpravodajství i hlubší kontext

Doposud byl Sport.cz zaměřený primárně na rychlé a aktuální zpravodajství. To samozřejmě čtenáři najdou i po designové změně, obsah však bude širší. Redakce Sport.cz se nyní více soustředí také na analýzy, komentáře a profilové rozhovory. „Chceme čtenářům dodat kontext. Výsledky sportovních utkání jsou důležité, ale stejně podstatné jsou doplňující informace, zprávy ze zákulisí, dojmy přímých aktérů či analýzy zápasů. Chceme jednoduše přinést obsahovou nadstavbu,“ doplňuje Pavel Novotný, šéfredaktor Sport.cz.

Sport.cz posiluje i redakční tým. Ze sportovní rubriky MF DNES přestupuje renomovaný hokejový novinář Robert Sára. Fotbalové zpravodajství pak posílí neméně zkušený redaktor Jan Malý, který prošel deníkem Sport nebo Hospodářskými novinami. V roli expertů na webu působí bývalý hokejista a komentátor Milan Antoš, fotbalový trenér Josef Csaplár, někdejší fotbalový reprezentant Jan Rajnoch a další.

Na fanoušky čekají nové podcasty 

Se změnou designu dostanou na Sport.cz prostor i zmíněné podcasty. Fotbalové fanoušky potěší podcast Bodlo, pro ty hokejové je připraven podcast Za mantinelem. Ostatní sporty najdou svůj prostor v podcastu Mixzona. Na své si přijdou i fanoušci „sportu za displejem”, Sport.cz bude přinášet také zpravodajství z oblasti e-sportu.

V roce 2022 doplní web i zcela nová mobilní aplikace a dojde také k proměně a vylepšení výsledkové části webu včetně online přenosů z utkání.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích