Sport.cz má nové virtuální studio. Prvním pořadem bude Ledový Peking

Hana Holubová 3. února 2022

Sportovní online magazín Sport.cz ve spolupráci se zpravodajským webem Novinky.cz připravil pro všechny své čtenáře a diváky unikátní projekt zaměřený na hlavní sportovní událost letošního roku, zimní olympijské hry v Pekingu. Sport.cz bude z nového virtuálního studia vydavatelství Borgis vysílat od čtvrtka 3. února do neděle 20. února pořad Ledový Peking, ve kterém zazní všechno podstatné, co se v Pekingu stalo. V plánu je i doprovodný program. Vysílání startuje každý den ve 13:00 hodin, ve studiu se během osmnácti relací vystřídá trojice moderátorů – Lucie Černá, Libor Bouček a Radek Šilhan.

Ledový Peking navazuje na pořad z roku 2016 s názvem Božské Rio. Současně je první z připravovaných novinek, které se na Sport.cz letos představí. Na olympijské studio navážou pořady zaměřené na fotbal a hokej.

Další podrobnosti přidává šéfredaktor Sport.cz Pavel Novotný: „Našim čtenářům přiblížíme nejen sportovní soutěže, ale vše, co nimi souvisí, a také se pokusíme co nejvíce představit Čínu a Peking, stejně jako život v této zemi a ve městě, které jako první v historii přivítá po letní olympiádě i tu zimní. Ledový Peking nabídne zpravodajský servis i množství lifestylových témat, čemuž bude odpovídat výběr hostů, kteří se objeví ve studiu. Chtěli bychom, aby se naši diváci dozvěděli o všem, co se na druhém konci světa děje, přinášeli jim horké novinky, seznámili je s Čínou a v neposlední řadě je trochu pobavili.“

Mezi hosty se ve studiu objeví například olympijský vítěz v akrobatických skocích na lyžích Aleš Valenta, olympijská medailistka a mistryně světa v biatlonu Gabriela Soukalová, medailista z Albertville 1992 krasobruslař Petr Barna, vítěz hokejového Stanley Cupu Patrik Eliáš nebo sjezdařka Kateřina Pauláthová. Prostor dostanou také novinář Tomáš Etzler, sinolog Jan Hebnar, architektka Eva Le Peutrec nebo umělci, kteří za sebou mají zajímavou sportovní minulost.

Ve studiu se během osmnácti vysílání vystřídá trojice moderátorů Lucie Černá, Libor Bouček a Radek Šilhan. „Výběr moderátorů má své jasné opodstatnění. Naším záměrem bylo, aby všichni moderátoři měli vztah ke sportu, a navíc byli zkušenými profesionály. Lucie Černá byla špičkovou plavkyní a na Novinkách už působí jako moderátorka podcastu Dobojováno, Libor Bouček neustále žije sportem a Radek Šilhan, známý komentátor a reportér O2TV Sport, chytal za dorosteneckou fotbalovou reprezentaci,“ upřesňuje výběr moderátorů Pavel Novotný.

Ledový Peking začíná prvním vysíláním ve čtvrtek 3. února ve 13:00 na Sport.cz s Radkem Šilhanem.

Další sportovní pořady

Jen krátce po startu Ledového Pekingu, v pondělí 7. února, se mohou fotbaloví fanoušci těšit na první díl pořadu Přímák Sport.cz, v němž komentátor O2TV Sport Aleš Svoboda bude s hosty rozebírat stěžejní momenty víkendového kola fotbalové Fortuna ligy, v dalších dílech se bude v roli moderátora střídat s Radkem Šilhanem. O týden později pak vstoupí na scénu další fotbalový pořad nazvaný Premier Class, v němž Filip Lejček, známý také pod přezdívkou Koozy, bude se svými hosty mapovat dění v Premier League, dalších evropských ligách a evropských pohárech. S koncem února se pak k fotbalovým pořadům přidá i jeden hokejový s komentátory O2TV Sport Janem Homolkou a Vojtěchem Kropáčkem zaměřený na českou extraligu.  

Studio v reálu

„Virtuální studio je postaveno na nejmodernější technologii od společnosti Epic Games zvané Unreal. Dříve sloužila tato technologie k vývoji počítačových her. V televizní produkci ji používají například mediální domy jako BBC, CBS nebo FOX Sports.  Výhodou tohoto řešení je, že pro virtuální produkci není nutné mít obrovské prostory. Stačí mít jen dobře nasvícenou místnost a šikovné lidi,“ říká šéfredaktor Novinky.cz Vladimír Dušánek.

K olympijskému obsahu na Sport.cz vznikla i marketingová kampaň zahrnující bannery, rádiové spoty i videa běžící na službách Seznam.cz.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích