Videoportál Stream zaznamenal loni 500 miliónů zhlédnutí a publikoval 17,5 tisíc nových videí

Hana Holubová 1. března 2022

Videoportál Stream má za sebou další úspěšný rok. Podařilo se mu během něj zvýšit počet zhlédnutí na půl miliardy, což je v meziročním srovnání nárůst o 58 %. Divácky nejúspěšnější byla třetí řada seriálu Lajna, z kategorie pořadů z vlastní produkce pak uspěl Jak nás vidí svět. Titul nejsledovanějšího videa roku 2021 získal návod na přípravu řízku. V loňském roce bylo na Streamu publikováno 17,5 tisíc nových videí, u kterých diváci strávili 30 milionů hodin. Pro rok 2022 je v plánu další rozšiřování filmové nabídky, ve které jsou zdarma ke zhlédnutí stovky českých i světových snímků. Rozhodně přibudou i další seriály, pohádky nebo pořady zaměřené na jídlo. 

V roce 2021 se kromě růstu sledovanosti podařilo rozšířit ženskou diváckou základnu a omladit cílovou skupinu. Platforma redesignovala svou domovskou stránku a video sekci v televizní aplikaci Seznam.cz. „V letošním roce se nadále soustředíme na rozšiřování nabídky videí. Aktuálně máme více než 200 video tvůrců, kteří u nás publikují svůj obsah, a jejich počet stále roste,“ uvádí Igor Kalaš, Business Development Director Seznam.cz a dodává: „Každý tvůrce, který vytváří kvalitní videoobsah, je u nás vítám. Stream je otevřenou videoplatformou. Všechny videa jsou si u nás rovny. Je jedno, zda jde o obsah, který vznikl v Seznamu, nebo je od externích tvůrců. Spoléháme se na technologii. Využíváme sofistikované doporučovací algoritmy, které nedělají rozdíly mezi typem obsahu, ale doporučují každému uživateli to, co ho zajímá. Fakt, že se partnerskému obsahu na Streamu daří, dokládá i sledovanost pořadu Prostor X, který se v loňském roce umístil na předních příčkách sledovanosti tuzemské videoplatformy.”

Rozšíření nabídky filmů a pohádek

„Streamovací služby v Čechách se těší čím dál větší popularitě, čemuž rozhodně napomohla i pandemie koronaviru. Na videoportálu Stream jsme například u dětského obsahu zaznamenali meziroční nárůst sledovanosti o 30 %,“ komentuje vývoj obsahu Tomáš Novák, šéfeditor Streamu, a dodává: „V brzké době se proto u nás objeví nové pohádkové seriály, například Ovečka Shaun, Mazané kočky nebo Hurá do džungle.“ Naši uživatelé se dočkají i dalších českých a světových filmových trháků, například s Tatianou Dykovou, Julií Roberts nebo Nicolasem Cagem. Podle slov Tomáše Nováka je jedním z letošních cílů přinést na Stream zcela nový typ videoobsahu, který se bude například týkat počasí. 

TOP čísla videoportálu Stream za rok 2021

  • 500 milionů zhlédnutí 
  • 30 milionů odsledovaných hodin
  • 17,5 tisíce publikovaných nových videí

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích