Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od ledna 2022

3. ledna 2022


Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v prosinci tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Zdraví | Zdravotní pomůcky a lékařské vybavení | Termofory
Zdraví | Masáže | Masážní rollery, tyče a destičky
Zdraví | Masáže | Akupresurní podložky a polštáře
Zdraví | Masáže | Masážní míčky
Zdraví | Masáže | Baňkování

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Monitory

Jedním z hlavních nových parametrů v kategorii je parametr určení monitoru. Ať už nakupující hledá kancelářský, profesionální či herní monitor, má možnost vybírat přesně podle svých požadavků. Filtrování širokoúhlých monitorů také jistě přijde vhod. A pro filtrování detailnějších parametrů jsme přidali PIP, neboli Picture In Picture, 3,5 mm jack či Flicker Free.

Žárovky

V kategorii žárovky je nyní možné vybírat žárovky přesně podle vkusu každého zákazníka. Přibyly parametry pro výběr dle tvaru žárovky s hodnotami bodová, kapka, kapsle, klasická, reflektor, svíčka a trubicová, dále přibyl parametr pro retro a designovou žárovku. Pro milovníky chytré domácnosti je možné si vyfiltrovat produkty dle smart funkce.

Stojací lampy

Do kategorie stojací lampy jsme nechali přidat hned několik parametrů, které pomohou zákazníkovi vybrat si tu ideální lampu přímo pro něj. Lampy lze nyní filtrovat nejen podle vhodného umístění, ale také podle provedení, kde jsou k dispozici hodnoty oblouk, s ramenem, sloup, svislá, trojnožka, dále dle stylu, kterým lampy rozdělujeme na industriální, moderní, orientální, retro a rustikální, či podle nastavitelnosti výšky a ramene. Přidán byl i parametr smart či dálkové ovládání.

Lampičky

Nové parametry jsme přidali i do kategorie lampičky. Tak jako ve stojacích lampách, i zde je nově možné produkty filtrovat dle stylu lampičky – k dispozici jsou zákazníkům opět hodnoty industriální, moderní, orientální, retro a rustikální. Pomocí nových parametrů lze také filtrovat, zda má lampička integrované světlo či se žárovka v ní dá vyměnit. Dále jsme přidali možnost filtrace dle napájení lampičky či její energetické třídy.

Další nové parametry kategorií naleznete v tabulce ke stažení:

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Zajímavým kategoriím jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší hry na PC a konzole roku 2021. Rozepsali jsme se o povánočních výprodejích a o tom jak nastavit nový telefon.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích