Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od prosince 2021


Po
nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v listopadu tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Kultura a zábava | Volný čas | Chovatelské potřeby | Pro kočky | Sítě pro kočky

Auto-moto | Motodoplňky | Příslušenství k helmám na motorku

Dům, byt a zahrada | Bydlení a doplňky | Bytový textil, doplňky a dekorace | Bytové doplňky | Organizéry oblečení

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Masážní přístroje 

Pro spoustu lidí se jako vánoční dárek nabízí masážní přístroj. Proto jsme se věnovali i této kategorii a vzniklo mnoho nových parametrů a vlastností. Mezi ty hlavní patří typ masážního přístroje, kterým může být masážní pistole, podložka, elektrostimulátor, křeslo, vanička, polštář, límec, pás, návlek nebo oční maska. Přístroje jsme dále začali rozdělovat podle toho, na jakou část těla se používají. Z hodnot jsou na výběr břicho, hýždě, krk, záda, paže, stehna, nohy, obličej, prsní svaly nebo univerzálně celé tělo. Kromě využití (do auta, na doma, do postele a do vany) se masážní přístroje dají filtrovat i podle účelu, tedy čištění pleti, omlazení pleti/redukce vrásek, uvolnění/tlumení bolesti, formování postavy, masáž/relaxace, rekonvalescence. Kromě již zmíněných parametrů je možnost nyní filtrovat podle vlastností, jako nastavení intenzity, automatické vypnutí, nahřívání, vibrace, časovač a mnoho dalších.

Matrace

V listopadu jsme upravili kategorii matrace tak, abychom uživatelům pomohli se lépe orientovat ve filtračních parametrech. Kromě klasických vlastností matrace jako zdravotní, cestovní, do postýlky, vrchní, nepropustné a antibakteriální jsme nechali přidat i speciální vlastnosti – antidekubitní matrace jsou určené proti proleženinám, u oboustranných se dá matrace otočit a tím změnit její tuhost. Dále jsme upravili parametr rozměr a rozšířili jej o nové hodnoty. K materiálu matrace přibyly další hodnoty gelová, PUR/HR pěna, PUR/HR/kokos, PUR/HR+latex a PUR/HR/latex. V kategorii matrace je také možnost nově filtrovat i podle hmotnosti a nosnosti.

Další nové parametry kategorií naleznete v tabulce ke stažení:

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Zajímavým kategoriím jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší chytré hodinky a poradit s jejich výběrem. Začíná se mluvit o iPhone SE 2022 a pomalu se blíží Vánoce.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích