Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od listopadu 2021

1. listopadu 2021


Po
nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v říjnu tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili novou kategorii, která vznikla spojením dvou kategorií k sobě. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tuto kategorii relevantní:

Kancelář | Kancelářské doplňky | Kalendáře

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Kalendáře

Další rok se blíží a k tomu neodmyslitelně patří i pořízení nového kalendáře. Proto jsme udělali menší změny, spojili k sobě dvě kategorie a vznikla kategorie Kalendáře. V ní jsme nechali vytvořit mnoho parametrů, které pomohou naplánovat celý rok. V první řadě je důležité vybrat pro jaký rok je kalendář určen a také kalendárium, máme tady možnost vyfiltrovat si kalendář roční, půlroční, čtyřměsíční, tříměsíční, měsíční, čtrnáctidenní nebo týdenní. Stolní kalendář využijeme spíše na stole nebo komodě, nástěnný si mohou uživatelé zavěsit na stěnu. K těm nástěnným často patří vlastnost plánovací, z dalších vlastností je možné vyfiltrovat si i kalendář rodinný, se svátky a s prostorem pro poznámky. Nezbytné je také znát jazyk a vybrat si nejen podle vazby a rozměrů – šířka, výška, ale i dle motivu.

Diáře

Stejně jako Kalendáře se i Diáře dočkaly značných úprav. Přibyly parametry pro rok, typ diáře – 14denní, denní, měsíční, týdenní, počet měsíců a formát diáře. Ten může být A4, A5, A6, A7, A8, atypický, B5 nebo B6. Důležité parametry kromě motivu jsou i barva a další drobnosti, které diáři přidají na oblíbenosti. K těm patří například vlastnost tužka součástí diáře, všem školou povinným se jistě bude hodit školní/studentský diář. Upřesnění materiálu desek je pro ty, kteří si skutečně chtějí vybrat pro ně optimální diář. S tím souvisí i znát počet stran a kdo nemá rád velké diáře, které se nevejdou do kabelky nebo batohu, jistě ocení parametr kapesní.

Mikrovlnné trouby

V kategorii mikrovlnné trouby přibyly další parametry, díky kterým se nákup mikrovlnky zjednoduší. Proto jsme nechali přidat některé vlastnosti, které se dají lehce vyfiltrovat. Jednou z nich je parametr dotykový displej, který se nyní považuje za modernější obdobu ovládání. Velmi užitečná je zvuková signalizace, pro hodně čistotné uživatele i úprava proti otiskům prstů. Kdo chce mikrovlnnou troubu využít nejen na ohřívání, uvítá funkci rychlého vaření a grilovací mříž. V neposlední řadě nesmí chybět ani informace o materiálu vnitřního prostoru.

Zahradní drtiče

Říjen a listopad jsou ideální měsíce pro přípravu zahrady na zimu. Součástí je i zbavení se větví, které se dají v rozdrceném stavu použít jako mulč pro stromy. Zahradní drtiče jsme tak vybavili novými parametry. Kromě drtiče větví se prodávají i drtiče ovoce s jemnějším drcením. Velmi důležitý bývá sběrný koš pro nadrcené větve, které se tak nebudou trousit po trávníku, stejně tak je dobré si promyslet možnost transportních koleček. Technické parametry jako počet otáček nebo průchodnost materiálu pomáhaji se specifičtějším výběrem. 


Další nové parametry kategorií naleznete v tabulce ke stažení:

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Zajímavým kategoriím jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší televize a poradit s jejich výběrem. Zajímavý může být článek o nejlepších telefonech s androidem a pomalu se blíží BlackFriday 2021.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích