Novinky.cz připravily obsáhlé rozhovory s kandidáty na prezidenta

Hana Holubová 15. prosince 2022

Zpravodajský web Novinky.cz před prvním kolem prezidentských voleb nabídne svým čtenářům a divákům rozhovory s uchazeči o Hrad. Pozvání do volebního studia k moderátorům Evě Mikulecké a Vladimíru Kořenovi obdrželo všech devět kandidátů. První rozhovor bude odvysílán 19. prosince, poslední na začátku příštího roku.

Rozhovory s prezidentskými kandidáty vznikly v průběhu listopadu a prosince ve virtuálním volebním studiu vydavatelství Borgis. Jako první bude 19. prosince odvysílán rozhovor s Pavlem Fischerem, mezi posledními budou naopak zveřejněna interview s Andrejem Babišem či Danuší Nerudovou.   

Pozvání do studia jako jediný odmítl Petr Pavel. V prostoru, který byl pro něj vyhrazen, tak bude odvysílána debata s jeho příznivci i kritiky.

Kromě samotných rozhovorů, jejichž stopáž přesahuje jednu hodinu, odpovídají kandidáti na dotazy veřejnosti, připraveny jsou i speciální reportáže z prezidentských kampaní. Z natočeného materiálu vznikne před samotnými volbami přes 70 článků. Všechny rozhovory budou zveřejněny rovněž v audio podobě v podcastových a streamovacích aplikacích v sérii nazvané Hledá se prezident.

„V kratších rozhovorech si volič nemusí udělat o kandidátech ucelený obrázek. My jsme se proto rozhodli, že zvolíme formát skutečně obsáhlých rozhovorů, ve kterých se jednotliví kandidáti představí komplexněji,“ říká Vladimír Dušánek, šéfredaktor serveru Novinky.cz.

Se všemi kandidáty vede rozhovory dvojice zkušených moderátorů. Eva Mikulecká pracovala jako reportérka a moderátorka v České televizi, publicista a pedagog Vladimír Kořen je rovněž známým popularizátorem vědy.  

První kolo prezidentských voleb se uskuteční ve dnech 13. a 14. ledna 2023, všechny rozhovory tak budou vydány ještě před otevřením volebních místností.

Rozhovory s kandidáty na prezidenta navazují na předchozí projekty ve virtuálním studiu vydavatelství Borgis, kde bylo letos odvysíláno například studio k Zimním olympijským hrám v Pekingu a fotbalovému mistrovství světa, či pravidelné pořady serverů Sport.cz a Super.cz.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích