Kapitán Štoček se vrací. V druhé sérii podcastu Zloději životů odtajní detaily dalších případů pražské mordparty

Hana Holubová 21. února 2023

Kapitán Jan Štoček, bývalý člen pražské mordparty, se vrací na scénu. Druhá série oblíbeného krimi podcastu Zloději životů startuje v úterý 21. února na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích. Někdejší kriminalista odtajní detaily dalších šesti případů, které na prvním oddělení vyšetřoval.  

Druhá série podcastu Zloději životů navazuje na prvních šest dílů vydaných na podzim loňského roku a slibuje kombinaci mediálně známých i neokoukaných případů. Všechny díly však spojuje Štočkova přítomnost na místě činu.

„Znovu jsme záměrně vybírali případy, které pan Štoček nezná jen z doslechu od kolegů, ale osobně se podílel na jejich objasnění. Posluchači si tak mohou udělat poměrně jasný obrázek o tom, jak kriminalisté postupují od příjezdu na místo činu, až po dopadení a přiznání pachatele,“ vysvětluje Jakub Štěpánek, spoluautor podcastu.

Druhá řada bude navazovat na úspěch prvních šesti dílů, které nasbíraly téměř půl milionu přehrání. Objeví se v ní i případy, které se podařilo kriminalistům objasnit až po dlouhých letech.

„To jsou z mého pohledu nejzajímavější příběhy. Dostanete na stůl deset let staré pohřešování a najednou musíte někde začít sbírat důkazy. Nemáte mrtvolu a začínáte vlastně od nuly. Klobouk dolů, že se kriminalistům daří objasnit i takové případy,“ dodává Štěpánek.

Hned v prvním díle s názvem Láska je láska se Štoček vrací k požáru v bytě na Žižkově, kde bylo v roce 2002 objeveno mrtvé ženské tělo. Jak se ale brzy ukazuje, s požárem nemá smrt nic společného.

Posluchače budou podcastem znovu provázet kromě Štočka i dabéři Richard Wágner a Aleš Procházka. Jednotlivé díly budou od 21. února vycházet každé úterní ráno na Novinkách a v podcastových aplikacích.

Kapitán Jan Štoček
Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích