Podcast Ptám se já upravuje koncept a představuje nové studio

Hana Holubová 2. února 2023

Rozhovory Marie Bastlové na Seznam Zprávách se přesouvají do televizního studia a zaměří se více na exkluzivní hosty a politické aktéry.

Podcast Ptám se já prošel na konci ledna několika změnami. Tou nejviditelnější je přesun z rádiového do nového televizního studia v budově Seznamu na pražském Smíchově. Na post hlavní a jediné moderátorky se po rodičovské dovolené vrací Marie Bastlová, která dosud podcast moderovala s Veronikou Sedláčkovou. Novou editorkou podcastu je Aneta Hronová, která přišla z České televize a podílí se i na přípravě zpravodajství pro rádia Expres FM a Classic Praha.

Po dvou letech došlo také k úpravě formátu – Bastlová a šéfka zpravodajství Seznam Zpráv Petra Benešová se chtějí ještě výrazněji zaměřit na podstatu formátu zvaném hard talk. Ubude tak vysvětlujících interview s vědci a odborníky a zvýší se počet politiků a dalších veřejných aktérů. 

„Chceme se soustředit na prémiové hosty. Naším cílem je mít ve studiu skutečně klíčové aktéry událostí, které zrovna rezonují ve společnosti. Budeme klást i větší důraz na exkluzivitu pozvaných,“ říká Marie Bastlová.

„Věříme, že se hloubkovými hard talky odlišíme od konkurence. Čas od času nabídneme posluchačům a divákům pohled do zákulisí vzniku našeho podcastu a aktivně zapojíme naše příznivce. Za těmi bychom se rádi častěji vypravovali i osobně s tematickými speciály,“ dodává Petra Benešová. 

Podcast Ptám se já odstartoval na Seznam Zprávách v lednu 2021. Měsíčně dosáhne na čtyři miliony zobrazení na webu Seznam Zpráv a 1,5 milionu přehrání ve formě videa či audia, včetně digitálních poslechů v aplikacích třetích stran. Společně se zpravodajským podcastem 5:59 Lenky Kabrhelové a politickou talkshow Vlevo dole Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího patří k posluchačsky nejpopulárnějším podcastům z dílny Seznam Zpráv.

Marie Bastlová

Rozhovorům se věnuje od roku 2017 – nejprve jako moderátorka pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, krátce moderovala pořad K věci na CNN Prima News. V minulosti působila také v Hospodářských novinách jako politická reportérka. Věnovala se financování politických kampaní, mapování majetku politiků a politice a jejímu zákulisí. V roce 2012 získala cenu Novinářských křepelek pro mladé novináře a novinářskou cenu za rok 2019, a to v kategorii Nejlepší audiovizuální rozhovor. Je absolventkou práv, žurnalistiky a mediálních studií na Univerzitě Karlově. S rodinou žije v Praze na Žižkově, je mámou Šimona a Emy. 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích