Seznam Zprávy představují nový rozhovorový formát Jiřího Kubíka s názvem Galerie osobností

Hana Holubová 4. května 2023

Šéfredaktor Seznam Zpráv ‒ Jiří Kubík ‒ si v novém projektu Galerie osobností zve významné ženy a muže z politiky, kultury, sportu, vědy i dalších oborů a přibližuje jejich životní příběhy. Nadčasový zhruba půlhodinový rozhovorový pořad nabídnou Seznam Zprávy svým čtenářům a posluchačům každý týden. Ve čtvrtek jako audio, v sobotu pak jako video a psaný text.

„Naším cílem je přiblížit v profilových, nezpravodajských rozhovorech nejen dílo, ale i názory a zásadní zlomy v kariéře významných osobností, které ve svých oborech dosáhly výrazných úspěchů a mohou být inspirací pro řadu našich čtenářů a posluchačů,“ přibližuje nový pořad Jiří Kubík.

Ambicí tvůrců pořadu je i to, aby se v galerii objevovali lidé z různých oborů a s různými příběhy. V první desítce rozhovorů se tak postupně představí předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, textař, herec a ředitel divadla Semafor Jiří Suchý, spisovatelka Kateřina Tučková, bývalý premiér a předseda Senátu Petr Pithart, judista a dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek, režisér Jan Hřebejk, zpěvačka Marie Rottrová, předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, herečka Daniela Kolářová a spisovatelka Alena Mornštajnová.

Pořad Galerie osobností neskrývá inspiraci cyklem GEN – Galerie elity národa režiséra Fera Feniče, který dokumentárně zaznamenával život významných Čechů už od 90. let. Nápad pokračovat v představování výrazných životních příběhů potěšil i jeho samotného.

„Jsem velmi rád, že se tento projekt bude dál rozvíjet. Šlo mi o to, aby tento národ dostával pozitivní podněty. A pokud je Seznam Zprávy budou v tomto duchu předávat široké veřejnosti, budu mít radost,“ říká ke Galerii osobností oceňovaný režisér.

První díl Galerie osobností v audio verzi najdete již nyní na Seznam Zprávách.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích