Seznam.cz nabídne fotbalovým fanouškům Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen

Aneta Kapuciánová 28. června 2023

S příchodem nové sezóny přinese česká internetová jednička dobrou zprávu všem fotbalovým nadšencům. S prvním hvizdem nejvyšší tuzemské fotbalové ligy spustí zcela zdarma novou sportovní hru s názvem Fantasy liga zaměřující se právě na kopanou. Tento populární zábavní formát by měl pomáhat s rozvojem návštěvnosti Sport.cz a posunout tuzemský svět sportovních fantasy her na světovou úroveň. 

Fantasy liga bude spuštěna 11. července a bude dostupná zcela zdarma na webu sportovního online magazínu Sport.cz, a to všem přihlášeným uživatelům. Ti budou moct po celou dobu trvání nejvyšší české ligy vytvářet týmy, prodávat a nakupovat hráče či se zapojovat do uživatelských soutěží. „Fantasy ligy jsou v současné době velkým trendem nejen mezi skalními sportovními fanoušky, ale i mezi amatéry. Věříme, že tento zábavní formát nám může přilákat nové uživatele a zvýšit loajalitu těch stávajících. Očekáváme také zvýšenou návštěvnost našich obsahových služeb, na kterých uživatelé najdou veškerý informační servis nutný pro sestavování týmů, prodej a nákup hráčů apod.,“ vysvětluje Libor Zajíček, projektový manažer Seznam.cz, a dodává, že Fantasy liga bude kopírovat nejvyšší českou fotbalovou ligu. 

Na začátku dostane každý uživatel virtuální obnos peněz, se kterým může po celou sezónu hospodařit ‒ může svůj tým vylepšovat, zapojovat se do celostátních i uživatelských soutěží, případně sám nějaké vytvářet. Podmínkou účasti ve Fantasy lize je pouze přihlášení přes Seznam. „Zatímco zkušení hráči se v naší Fantasy snadno zorientují, začátečníkům nabídne Sport.cz během celé sezóny průběžný servis a užitečné tipy v článcích, podcastech a videích. Ty jim pomohou dostat jejich fotbalovou sestavu na co nejvyšší úroveň,” doplňuje Libor Zajíček. 

Fotbalovou Fantasy ligu vyvíjí Seznam.cz vlastními silami jako univerzální nadstavbu v rámci své redakční platformy ČNS X. „Do budoucna ji tak bude možné rozšířit o další sporty a akce v závislosti na zájmu hráčů a sportovních organizací,” říká Jiří Vítek, ředitel Divize obsahových služeb a sociálního ekosystému.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích