Televize Seznam zaznamenala za první pololetí meziroční nárůst v sharu téměř o sto procent

Hana Holubová 13. července 2023

Celoplošná Televize Seznam přináší letos ještě více českého obsahu než loni, a to v podobě oblíbených českých filmů, ale nově i seriálů a detektivek. Nejen díky tomu v prvním pololetí letošního roku zvýšila meziroční nárůst sharu o 99 %*. Největší divácký úspěch přinesl velikonoční program, kdy byla Televize Seznam čtvrtou nejsledovanější stanicí.

Kromě úterních a čtvrtečních večerů s českými filmy (a nově i detektivkami ze 70. a 80. let), vlastní tvorbou s pořady Moje Místa a Jukebox Honzy Dědka obohatila televizní stanice o český obsah a seriálovou tvorbou i sobotní večery. Z vlastní autorské dílny zařadila premiérový seriál z mysliveckého prostředí Revír, pozadu nezůstal ani kultovní seriál Lajna z pera Petra Kolečka či Přijela pouť od téhož scenáristy. Sobotní večery také zpestřily oblíbené starší české seriály Chlapci a chlapi, Třetí patro a nedávno zařazený titul Synové a dcery Jakuba skláře.

Mezi nejsledovanější české filmy patřily například Slunce, seno, jahody, Slunce, seno a pár facek, Jak utopit doktora Mráčka, Vrchní, prchni! a Adéla ještě nevečeřela.

Mimo nákupu českých filmů investovala televizní stanice české internetové jedničky také do zahraniční akvizice. V podvečer odvysílala premiérové řady oblíbené hobby show Zahradní proměny, které oslovily za první půl rok 1,2 milionu diváků, v pátečním slotu pak filmy s hollywoodskými hvězdami. Mezi nejúspěšnější patřily Výplata s Benem Affleckem, Let s Denzelem Wahingtonem nebo Podfukáři 2 s Markem Ruffalem a Woodym Harrelsonem.

Léto na Televizi Seznam

Televize Seznam bude během prázdnin pokračovat v bohaté nabídce českých filmů (úterý, čtvrtek), ale i seriálů (sobota). Z české filmové tvorby se diváci mohou těšit například na komedii Hoří, má panenko, film Kdyby tisíc klarinetů nebo Půl domu bez ženicha.  Od srpna pak také nabídne ve středu český krimi seriál Ve znamení Merkura. Z pátečních zahraničních filmů Televize Seznam odvysílá například Otec rodiny s Nicolasem Cagem, Nic nás nerozdělí s Ewanem McGregorem či Veřejní nepřátelé s Johnnym Deppem. V neděli večer se na obrazovku vrací krimi seriál Inspektor George Gently. Letní podvečery pak zpříjemní seriály Případy detektiva Murdocha a Zahradní proměny.

*Zdroj: ATO-Nieslen Admosphere, leden–červen, CS: 15–69 let, live+TS0-3

**Zdroj: ATO-Nieslen Admosphere, 7. 4. – 10. 4. 2023, CS: 15–69 let, live+TS0-3

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích