První dáma Eva Pavlová a Milan Šteindler v novém videocastu vážně i odlehčeně otevírají celospolečenská témata

Hana Holubová 30. října 2023

Zpravodajský web Seznam Zprávy uvedl nový videocast s názvem Dáma a švihák aneb Kávu, nebo čaj? Herec, režisér a moderátor Milan Šteindler v něm rozpráví s první dámou a společně probírají témata, kterým se chce Eva Pavlová ve své pozici věnovat.

V prvním díle se Milan Šteindler ptá například na to, jak se první dáma se svou rolí postupně sžívá. A jak sama přiznává, některé věci jí ani po několika měsících ve veřejném životě stále nejsou příjemné.

„S manželi Pavlovými jsme se já a moje partnerka seznámili přibližně dva roky před volbami. Během našich setkání s paní Evou jsme probírali nejrůznější témata a v jednom z těchto rozhovorů se zmínila, že se necítí pohodlně před kamerou a ve středu mediální pozornosti. Jen mimochodem jsem navrhl, že by mohla zvážit vytvoření vlastní platformy, kde by se cítila komfortněji a mohla sdílet představu o svých projektech, plánech, případně přiblížit veřejnosti své zájmy. Ušil jsem si ale na sebe vlastně trochu bič, protože mi bylo řečeno: ,Tak to vymysli!‘. No a tak vznikl videocast s názvem Dáma a švihák aneb Kávu, nebo čaj?,“ objasňuje Milan Šteindler počátky spolupráce.V prvním díle vede rozhovor jen s Evou Pavlovou. V pozdějších epizodách si oba pozvou konkrétního hosta, se kterým budou probírat témata blízká plánům první dámy.

Sama Pavlová ke spolupráci říká: „Rozhovor s Milanem Šteindlerem byl moc fajn a věřím, že v budoucnu přivítáme řadu zajímavých hostů. A snad někdy přijde i Tomáš Hanák. Chceme, aby náš podcast byl zábavný a přinášel užitečné informace. Věřím, že získá pozitivní ohlasy od diváků, a moc se na to těším!“

Eva Pavlová nastiňuje už v prvním díle některé projekty, kterým se ve své funkci bude chtít věnovat. Trápí ji například nedostatek pediatrů, podporu chce poskytnout i speciálnímu projektu zaměřenému na mediaci mezi dětmi.

První díl pořadu je už nyní dostupný ve formě videa i podcastu , a to na Seznam Zprávách, platformě Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts či v dalších běžně dostupných podcastových aplikacích.

„Rádi v obsahu experimentujeme. Snažíme se přicházet s formáty, které se na naší scéně objevují poprvé. Nabídka Milana Šteindlera, abychom exkluzivně vysílali pořad první dámy, nás oslovila i tím, že to není snadný úkol. Jednou z rolí nezávislého média je hledání neotřelých pohledů, které inspirují k debatám. Věřím, že se k tomu tímto projektem opět trochu přibližujeme,“ uvádí k novému videocastu ředitel divize Zpravodajství a rádií Seznam.cz Jakub Unger.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích