Super.cz přichází s novou grafikou a obsahovými novinkami

Hana Holubová 8. listopadu 2023

Lifestylový online magazín Super.cz prošel technologickou i grafickou inovací. Zatímco původní design před bezmála 13 lety předpokládal, že uživatel bude službu sledovat primárně na stolním počítači, nová verze už počítá s využitím zejména na mobilním telefonu. Velká část fotografií a videomateriálů je nyní prezentována vertikálně. Novinkou je nasazení formátu stories – krátkých příběhů a upoutávek, které jsou novým nosným vizuálním i obsahovým prvkem. Redakce Super.cz připravuje také několik nových video pořadů.

Online obálka časopisu ve vašem mobilu

„Více než 60 % čtenářů Super.cz navštíví web skrze mobilní telefon, proto jsme se v novém konceptu soustředili velmi výrazně na jejich uživatelský komfort. Z hlediska designu se tak změnilo téměř vše, počínaje použitým písmem, optimalizovaným pro čitelnost na telefonech i počítačích. Klíčovým ale bylo udržet designový jazyk, kterým se Super.cz vyznačuje,vysvětluje Karel Pětruchno, Šéf designér Seznam.cz, a dodává: „Cílem je, aby každý článek na webu Super.cz působil jako obálka časopisu, s fotografiemi, jejichž formát se přizpůsobuje čtenářově zařízení, doplněnými unikátním barevným pozadím.

Zvláštní pozornost proto byla věnována vizuálním prvkům. Popisky u fotek nyní více působí jako součást vyprávění, jsou výraznější a vizuálně laděné tak, aby korespondovaly s konkrétní fotografií.

Přesun na moderní redakční systém Seznamu

Součástí změn není jen nová grafika a rozšíření obsahového záběru. „Redesign Super.cz jsme spojili s přesunem na naši společnou publikační platformu ČNS X, říká Jiří Vítek, ředitel Divize obsahových služeb a sociálního ekosystému. Čtenáři tak dostávají více možností, jak se dostat k relevantnímu obsahu, ať už prostřednictvím štítků nebo personalizovanému doporučování. „ČNS X nám umožňuje obsahové weby dlouhodobě rozvíjet, těžit ze společného vývoje a lépe propojovat s naším rostoucím sociálním ekosystémem. Věřím, že všechny změny dlouhodobě ocení především čtenáři, uzavírá Vítek.

Soukromí celebrit

Super.cz prochází změnou i po obsahové stránce. Nadále bude redakce přinášet čtenářům nejzajímavějšíí novinky ze světa českých i světových celebrit, více se však bude soustředit na jejich soukromý život.

„Zaměříme se i na společenská témata za hranicí šoubyznysu, která hýbou českým i zahraničním děním. Připravujeme také novinky jako jsou glosy, módní policie, kvízy a další formáty. Chceme být hravější a interaktivnější,přibližuje Lucie Sieglová, šéfredaktorka Super.cz. Další chystanou novinkou jsou pak také vlastní video pořady. Čtenářům nabídnou aktuální kauzy komentované očima celebrit, módní policii od slavného českého stylisty či připomenutí velkých kauz z minulých let a nahlédnutí na ně současnýma očima.

Web Super.cz měsíčně navštíví 3,9 milionů reálných uživatelů, čímž se řadí k nejčtenějším webovým stránkám v Česku.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích