Podcast Zloději životů představuje další sérii případů, tentokrát z Moravy

Hana Holubová 19. prosince 2023

Po posluchačsky úspěšných sériích podcastu Zloději životů z Prahy či Plzeňska bude tentokrát řeč o násilných trestných činech spáchaných na Olomoucku. Plukovník ve výslužbě Martin Nasswettr se vrátí k případům, které jako vyšetřovatel pomohl objasnit. V chystané šestidílné sérii budou mít čtenáři nově možnost podívat se do okolí míst činů. Tato novinka v podobě trailerů má za cíl fanoušky podcastu přiblížit samotné prostředí vyšetřování.

Plukovník ve výslužbě Martin Nasswettr

Šestidílná série vychází od úterý 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích. První díl se věnuje dvojnásobné vraždě, ke které došlo za zavřenými dveřmi v Přerově v roce 2002.

„Nemám moc v oblibě hodnotit jednotlivé případy v rámci toho, který je horší a děsivější. Ale případ z Přerova mnou osobně otřásl zatím zřejmě nejvíc ze všech doposud vydaných dílů ve Zlodějích životů. Mísí se v něm dlouhodobý teror, strach a smutek,“ říká Jakub Štěpánek, spoluautor podcastu.

Jak už tomu bylo v minulé sérii případů, bude podcast zpracován i psanou formou. S odstupem budou případy vydány ve stručnější formě v deníku Právo.

„Reagujeme tak mimo jiné i na některé žádosti čtenářů Novinek, kde je uveden pouze stručný přehled případu. Chápeme, že někdo nechce či nemůže poslouchat audio verzi s autentickými vzpomínkami vyšetřovatele, a také proto znovu nabídneme možnost přečíst si přepsanou verzi v tištěných novinách,“ vysvětluje Štěpánek.

Mimo již zmíněného případu z Přerova se následující úterky mohou posluchači dozvědět okolnosti vraždy faráře Vrbíka, trojnásobné popravy věřitelů či tragické události mezi nezletilými spolužáky. V roli vypravěče se představí herec a dabér Aleš Procházka, jehož nezaměnitelný hlas znají posluchači i z předchozích dílů. 

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích