Podcast Nosiči ledu přiblíží vrcholné momenty českého hokeje

Hana Holubová 21. března 2024

Seznam Zprávy přinášejí nový sportovní podcast o těch nejzajímavějších momentech české hokejové historie. Hokejový historik Tomáš Kučera je nejen popíše, ale zároveň vyzpovídá i jejich přímé účastníky.

V loňském roce připravil Tomáš Kučera pro Seznam Zprávy sérii článků o historii světových šampionátů, které se setkaly s velmi příznivou čtenářskou odezvou. Z toho se zrodil nápad přinést příběhy největších úspěchů českého hokeje také v audio formě. A kdo jiný by je měl pomoci vyprávět než ti, kteří u nich byli osobně, přímo na ledě.

Hokejové mistrovství světa pořádané na české půdě mělo vždy svou magickou sílu, jak podcastová série Nosiči ledu připomene. Čechoslováci na domácích šampionátech téměř vždy brali medaile a podobná očekávání budou u hokejových fanoušků nepochybně panovat i letos.

Prostřednictvím podcastové série Nosiči ledu se příznivci ledního hokeje mohou na květnový šampionát dokonale naladit. V prvním díle se posluchači mohou těšit na Jiřího Hrdinu, jenž si v hokejovém dresu sáhnul nejen na zlatou medaili z mistrovství světa, ale i na legendární Stanley Cup, trofej vítězů nejslavnější hokejové ligy světa, kanadsko-americké NHL.

Ve druhé epizodě zase Dominik Hašek – rovněž dvojnásobný držitel Stanley Cupu a navíc vítěz řady individuálních ocenění pro nejlepšího brankáře NHL, mistrovství světa i olympiády – zavzpomíná na vítězné tažení české reprezentace olympijským hokejovým turnajem v japonském Naganu v roce 1998.

V dalších dílech se mezi zpovídanými objeví například slavní hokejoví útočníci Milan Nový nebo Jan „Gusta” Havel.

Devítidílná podcastová série Nosiči ledu odkazuje svým názvem na populární fotbalový podcast Seznam Zpráv Nosiči vody a bude vycházet každý čtvrtek jako jeho bonusová epizoda na webu Seznam Zpráv a také na Podcasty.cz, Apple Podcasts, Spotify a v dalších podcastových aplikacích.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích