„Pomocí Seznam Účtu chceme lidem zjednodušit online život,“ říká David Finger, ředitel divize starající se o Email.cz a Seznam Účet

David pracuje pro českou internetovou jedničku už deset let a stará se o vedení a rozvoj služeb Email.cz, Seznam Účet a Mapy.cz. Svůj volný čas věnuje rodině a cestování. Nepohrdne ani rybařením, četbou nebo nějakým tím sportem. Na projektu Seznam Účet pracuje se svým týmem už téměř rok a nejvíce ho na něm baví to, že lidem zjednodušuje jejich online život a nabízí také řadu výhod.

Co je vlastně Seznam Účet a k čemu slouží?

Přihlášením do účtu od Seznamu získáte svůj vlastní online prostor napříč službami Seznamu, které se vám pak automaticky přizpůsobují. Je to něco jako vaše osobní zóna, ve které je pro vás online prostředí bezpečnější, můžete zde rychleji nakupovat nebo získat přednostně některé informace, ukládat si důležité informace apod.

Jako přihlášený uživatel si navíc můžete uspořádat obsah na domovské stránce Seznam.cz přesně podle svých představ a požadavků. Neustále pracujeme na tom, abychom lidem jejich kroky na Seznamu co nejvíce zjednodušili. Velkou výhodou je, že člověk nemusí mít e-mail u Seznamu, ale může se přihlásit jakýmkoliv mailem, který už používá.

Na kterých webech můžu přihlášení do Seznam Účtu využívat?

Z těch hlavních je to například domovská stránka Seznamu, Mapy.cz, Zboží.cz, Sreality.cz, Sauto.cz nebo Sbazar.cz. A rychle přibývají další. Na partnerských webech už teď funguje přihlášení přes Seznam jako důvěryhodná alternativa k přihlášení přes Facebook nebo Google účet. 

Jaké konkrétní výhody získám třeba na Srealitách?

Skvělým benefitem je náš Cenový kompas, díky kterému uvidíte, kde nejlevněji koupíte byt nebo dům v přepočtu na metr čtvereční. Po přihlášení ho můžete bez omezení využívat a porovnávat si ceny v jednotlivých okresech, městech i ulicích. Zjistíte například, zda je nabídka nemovitosti, na kterou se chystáte reagovat, opravdu tak výhodná ve srovnání s průměrnými cenami v dané lokalitě.  

A jak jsou na tom další weby?

Velkou výhodou je také možnost uložit si hledání na Sbazaru, Sautu nebo zmiňovaných Srealitách. Ať už hledáte ojetý vůz, oblečení pro děti, nebo nové bydlení, žádná nabídka vám neunikne a nakoupíte díky tomu výhodněji. Této službě říkáme Hlídací pes a jsme na ni pyšní.

A co Mapy.cz, i tam něco získám?

Samozřejmě. Díky přihlášení na Mapy.cz si můžete ukládat svá oblíbená místa a trasy jak na webu, tak v mobilní aplikaci, a to i offline. To se hodí především, když máte více zařízení a chcete mít informace na všech stejné. Pokud si jako přihlášený uživatel naplánujete trasu třeba v pátek na počítači, stačí v sobotu vytáhnout mobil, spustit aplikaci a můžete rovnou vyrazit. Trasa tam na vás bude už čekat.

Po přihlášení do svého účtu máte k dispozici také historii hledání, která vám pomůže rychle najít často hledané výrazy.Takže když vyrážíte do terénu opakovaně, nemusíte zdlouhavě pátrat v paměti nebo zjišťovat, jak se co jmenovalo. Trasu máte k dispozici prakticky ihned.

V aplikaci si můžete ukládat i své aktivity a ty si pak prohlížet a případně sdílet. Pokud chcete tedy svým kamarádům doporučit výlet a poslat jim přímo odkaz na konkrétní trasu, je právě Přihlášení do účtu od Seznamu ideální volbou.

Zde vám poradíme, jak si založit u Seznamu účet, třeba i s vlastním e-mailem.

A výhody na samotné domovské stránce Seznam.cz?

Jednoznačně obsah, který máte rádi. Naše domovská stránka funguje podobně jako sociální síť a přizpůsobí se tomu, co rádi čtete nebo na jaká videa koukáte nejčastěji. Jestli si chcete být jistí, že vám neuniknou články týkající se vašich oblíbených témat, pak je přihlášení přesně pro vás. Díky němu se ten, koho zajímá vaření, dozví o nejlepších receptech. Milovníkům módy zase neuniknou nejžhavější trendy. A tak dále. Naopak média a obsah, který vás nezajímá nebo mu nedůvěřujete, si můžete snadno skrýt.

Jako bonus se vám bude zobrazovat jen taková reklama, která je pro vás něčím zajímavá. Stačí dát svým oblíbeným webovým stránkám vědět, aby vám nenabízely reklamu, která vás nezajímá, ale aby vás oslovily s nabídkou, která pro vás bude užitečná. Nebudete se přeci koukat na reklamu na svetry, když zrovna sháníte plavky nebo pračku. 

To zní skvěle. Dnes je velké téma bezpečnost dat a osobních údajů. Jak si mohu být jistá, že jsou má data v bezpečí?

Především svá data svěřujte jen takovým partnerům, kterým důvěřujete. Seznam data uživatelů spravuje rozhodně bezpečně. Nemusíte mít obavy, že bychom je používali k jiným účelům, než ke kterým dáváte ve svém účtu svolení. Pokud byste měli jakékoli pochyby, obraťte se na naše kolegy z technické podpory, kteří vám kdykoli ochotně pomohou a poradí. Oproti konkurenci máme výhodu, že je naše podpora v českém jazyce a lidé se nemusí bát, že něčemu nebudou rozumět.  

Jaká osobní data musím uvést, pokud se chci přihlásit do Seznam Účtu?

Stačí pouze e-mail, telefon a rok narození. Ostatní údaje jsou volitelné. Velkou výhodou je, že se nemusíte všude znovu registrovat, vymýšlet nová hesla, a hlavně si je pamatovat. Lidé svá hesla často recyklují, zapisují na papírky nebo používají jedno heslo pro všechna přihlášení a tím zvyšují riziko, že o svá data přijdou.

Přihlásit se do účtu od Seznamu je zkrátka bezpečnější. Registrační údaje navíc spravuje důvěryhodná česká firma a nelétají nikam přes hranice. Na Seznam je spolehnutí. Jakým způsobem budeme s vašimi daty pracovat, si můžete ve svém účtu kdykoliv upravit.

Na Slevomatu jsem si všimla možnosti Přihlásit se přes Seznam. Liší se to nějak od přihlášení k účtu?

Neliší. Jak jsem zmiňoval výše, přihlášení bude postupně dostupné na dalších a dalších webech, abychom lidem usnadnili pohyb v internetovém prostředí. Kromě Slevomatu je to možné i na dalších webech jako Yves Rocher, Sconto, Svět svítidel nebo deníky Vltava Labe Média. 

Díky za rozhovor!