Screenshoty u inzerátů Skliku ve vyhledávání

23. července 2010

V minulém článku jsme informovali o zásadní změně podoby inzerátů ve vyhledávání na Seznamu. Na základě dotazů uživatelů uvádíme doplňující informace.

Jak dochází ke generování náhledu?
Náhled cílové stránky je generován automaticky tzv. „screenshot generátorem“, který běží paralelně s indexovací komponentou. Náhledy jsou průběžně obnovovány a k jejich aktualizaci dojde obvykle nejpozději do 24 hodin.

Jiný či žádný vygenerovaný náhled
Dochází k případům, že v případě cílení na stránky např. na www.home.cz/stranka bude pořízen náhled ze stránky www.home.cz. V takovém případě platí, že screenshot je pořízen ze stránky, kde jej bylo možno vygenerovat. S tím souvisí také drobný problém z vygenerováním screenshotu u stránek, kde dochází k přesměrování na jinou cílovou URL. V současné době si náš generátor s tímto technickým nedostatkem neumí zcela bezpečně poradit a ne vždy dojde k vytvoření náhledu. Tento problém by měl být již brzy odstraněn.

Vyhledávání na Seznamu - chybí screenshot u Skliku
Ukázka chybějícího náhledu

Jak mohu ovlivnit aktualizaci náhledu?
Pokud se stane, že stránka náhled nemá nebo náhled neodpovídá, je možné buď vyčkat, až se náhled automaticky obnoví, nebo lze využít přidávací formulář a URL odpovídající cílové URL inzerátu s chybným náhledem přidat ručně (k aktualizaci náhledu by mělo dojít nejpozději do druhého dne).

V případě dotazů nás neváhejte informovat na emailu sklik@firma.seznam.cz

Tým Sklik.cz

Sdílet na sítích