Upoutávky na volnočasové akce

26. září 2011

Během minulého týdne jsme nasadili do vyhledávání upoutávky na volnočasové akce. Programy kin, divadel, festivalů a klubových akcí jsou nyní dostupné přímo na stránce s výsledky.

Pokud potřebujete zjistit, co se promítá v  kinech, není nic jednoduššího, než zadat do vyhledávání dotaz „kino praha“. Zobrazí se vám několik promítání. Pokud vás zajímá program pouze jednoho určitého kina, zadejte do vyhledávání třeba dotaz „kino nový smíchov“. Upřesnit můžete také datum. Zkuste zadat například dotazy „kino praha příští středu“ nebo „kino praha 22.10.

Podobným způsobem můžete vyhledávat také v programech divadel, festivalů či klubových akcí. Vyzkoušejte dotazy „národní divadlo brno“, „jazz dnes večer“, „muzikály brno“ nebo „cross club“.

Volnočasová uputávka s sebou přináší několik nových větších či menších aspektů, které jsme doposud u jiných upoutávek nepoužili:

  1. Zohlednění časové perspektivy. Při výdeji upoutávky dokážeme v dotazu rozpoznat časovou složku a korektně na ni zareagovat (viz dotazy výše).
  2. Zohlednění prostorové perspektivy.
  3. Rozbalení upoutávky. Standardně jsou vypsány až tři akce, další jsou k dispozici po prokliknutí odkazu.

V současné době je nasazena první verze volnočasové upoutávky. Na jejím dalším vylepšení nyní pracujeme. Vylepšenou verzi bychom rádi uvolnili během následujícího měsíce. Budeme proto rádi, pokud nám do diskuse napíšete nápady, co byste ve volnočasové upoutávce ocenili. Diskusi využijte také v případě, kdy naleznete nějakou chybu či nestandardní chování.

Sdílet na sítích