Změna ceny jednorázové inzerce a topování od 1.10.2012

30. srpna 2012

Dobrý den,

Léto je u konce a nás čeká spousta práce, která na realitní trh s podzimem přichází. Na Sreality.cz jsme si pro vás připravili důležitou změnu ceníku, která nabyde platnosti 1. 10. 2012. 

Sreality.cz patří dlouhodobě k nejsilnějším hráčům na internetovém realitním trhu. Denně na naše stránky přichází 57 000 reálných uživatelů, kteří mají možnost prohlédnout si až 3 000 nových inzerátů. Z toho důvodu se snažíme jak našim klientům, tak našim uživatelům nabízet co nejlepší služby. Zmínit můžeme například možnost vkládání nejen obrázků nemovitostí, ale i videoinzerátů zprostředkovávajících mnohem lepší představu o celkovém prostoru prodávané nemovitosti. Posledním velkým projektem byl i náš Sreality.cz realitní software. 

Naši inzerenti mají navíc několik možností, jak svoji nabídku zviditelnit, a tím zvýšit šanci na prodej nemovitosti. Jedná se hlavně o tzv. topované pozice a nedávno zveřejněný TIP regionu. „Když jsme se na konci roku 2010 rozhodli spustit topování, tak jsme nepočítali, že se bude tak hojně využívat. To bohužel vedlo k tomu, že se na předních stránkách objevovaly jen topované pozice, a nikoliv klasická inzerce, která je pro nás nejdůležitější,“ vysvětluje Jan Mertl, manažer služby Sreality.cz. Topované pozice začaly ztrácet svoji výjimečnost a efektivitu. První krok ke snížení topovaných pozic jsme uskutečnili 8. 8. 2011, kdy jsme se rozhodli k úpravě ceny. Ačkoliv topovaných pozic ubylo, tak jejich počet je stále vysoký. Z toho důvodu jsme se rozhodli k 1. 10. 2012 znovu upravit cenu.

Jednorázová inzerce:                                    

Inzerát: 60 Kč/den

Topování: 150 Kč/den 

Inzerce pro registrované klienty (RK):

Topování: 25 Kč/den

*Ceny jsou bez DPH

Cílem této změny je snížit počet topovaných inzerátů na únosnou míru a zefektivnit klasickou inzerci. Topované pozice se tak stanou opravdu pozicemi prémiovými, které budou přinášet kýžený efekt. Pro další dobré nabídky, které chce RK/makléř upřednostnit ve výsledku vyhledávání, je k dispozici produkt TIP regionu, který můžete od dubna plně využívat.

Důvodem pro zdražení jednorázové inzerce je fakt, že chceme služby serveru Sreality.cz zpřehlednit. „Podle dlouhodobého sledování naší efektivnosti víme, že pro majitele nemovitostí, pro které je tato inzerce určená, bude investice 60 Kč/den/inzerát stále dostupnou službou. Navíc zamezíme inzerátům realitních makléřů využívajících tuto formu prezentace bez potřebné identifikace, jíž registrované kanceláře musí splňovat,“ doplnil Mertl. 

Tým Sreality

Sdílet na sítích