Sreality.cz snížily počet topovaných pozic

20. listopadu 2012

Na začátku listopadu proběhl Realitní kongres, do kterého se zapojil i největší český realitní server, Sreality.cz. Kromě novinek na poli internetového obchodu s realitami byly představeny také výsledky dlouhodobého úsilí ke snižování topovaných pozic.

Sreality.cz na začátku října představily nový ceník, který si klade za cíl snižovat počet topovaných pozic na únosnou mez a tím zefektivnit klasickou inzerci. Podle dosavadních výsledků, které na kongresu prezentoval Jan Mertl, manažer serveru Sreality.cz, se tento krok opravdu vyplatil. Ještě na začátku září dosahovalo topování počtu přesahujícího 24 000 nabídek. Dnes se toto číslo pohybuje okolo 5 600 nabídek, což odpovídá více jak čtyřnásobnému poklesu. „Ačkoliv jsme se ze začátku potýkali s kritikou nového ceníku, náš záměr byl jasný. Chtěli jsme snížit topované pozice a poskytnout našim klientům jiné cesty, jak svoji nabídku mnohem efektivněji zviditelnit. A to se nám povedlo,“ řekl Jan Mertl.

Kromě těchto výsledků představily Sreality.cz i další novinky. Mezi nimi třeba novou alternativu topovaných pozic, kterou je tzv. TIP regionu. Pomocí tohoto formátu mohou inzerenti mnohem lépe cílit na své nabídky. Dosavadní statistiky potvrzují, že TIP regionu dosahuje až šestkrát větší proklikovosti, než tomu bylo u topovaných inzerátů. Část vystoupení Sreality.cz na kongresu byla též věnována shrnutí aktivní spolupráce s Realitní komorou České republiky či účasti v televizním seriálu o realitách Nové hnízdo.

Veronika Kučerová

Sdílet na sítích