Na Mapy.cz nově kilometry běžeckých tras

7. února 2013

Zima ještě neřekla své poslední slovo a o víkendu se připomene bohatou sněhovou nadílkou. Toho určitě využijí i milovníci zimních sportů. Pro část z nich si Mapy.cz připravily malé překvapení – více jak 5 500 km vyznačených běžkařských tras.

Nově si tak všichni milovníci bílé stopy mohou na Mapy.cz v klidu naplánovat svoji trasu a nikdy už nezabloudí. Na výběr mají z 914 km magistrál, 3 191 km hlavních tras, 1 360 km tras turistických a pro opravdové Kateřiny Neumannové a Lukáše Bauery 134 km tras závodních. Na své si přijdou i milovníci běžkování v pohraničí, které bylo do map také zahrnuto.

Běžkařské trasy jsou značeny světle modrou barvou a uživatelé je najdou na podkladech turistických map. Všechny trasy jsou zobrazeny tak, jak vypadají za ideálního zimního počasí. Mohou se tedy měnit vlivem sněhových podmínek. S běžkařskými trasami se na Mapy.cz plánuje pracovat i do budoucna  – například se uvažuje doplnit k nim informace týkající se například aktuální teploty a kvality sněhu.

Pokud se v mapách naskytne nějaká chyba nebo tam naopak něco chybí, bude redakce serveru Mapy.cz ráda, když jí uživatelé dají vědět.  


Adam

Sdílet na sítích