HTC One vytlačuje telefony společnosti Nokia z výsluní zájmu uživatelů

1. března 2013

Čtyřdenní Mobile World Congress 2013 v Barceloně dnes přivítá své poslední návštěvníky. Zda představené novinky uživatele dostatečně zaujmou, aby si je koupili, si musíme ještě chvilku počkat.

My jsme se podívali do našich statistik Seznam.cz Vyhledávání a připravili pro vás několik zajímavých dat – podívali jsme se na to, jaké novinky z oblasti mobilních telefonů a tabletů u nás lidé vyhledávali.

Podle hledání na Seznam.cz uživatele a fanoušky mobilních telefonů letos nejvíce zaujal model HTC One. Ze všech v Barceloně představených modelů byl hledán nejčastěji, a to ve 40 % případů. Na druhém místě se s 27 % umístila Nokia Lumia 520 a třetí místo získal Alcatel One Touch Idol (23 %). Oproti minulému ročníku si tak Nokia a HTC prohodily místa a Sony Xperia S upadlo v zapomnění.

Situace mezi tablety se po minulém roce nezměnila. Největší zájem u uživatelů letos i loni vzbudily tablety od značky ASUS (z letos představených novinek je hledalo 62 % uživatelů a loni jich bylo dokonce 93 %). V tomto roce kralování této značky trochu zmírnila značka HP  a jejich produkt Slate 7.

A jak se modely z loňského veletrhu v Barceloně skutečně prodávaly? Když budeme vycházet z toho, že si před koupí nějakého telefonu či tabletu chcete srovnat jejich parametry a cenu, pomohou nám na tuto otázku odpovědět i statistiky serveru Zboží.cz. Podle nich lidé nejčastěji srovnávali ceny modelů HTC One X (nyní se ceny 16 GB modelu pohybují od 9–15 000 Kč), druhé a třetí místo obsadily se 14 % Sony Xperia S a Nokia Lumia 610. V kategorii tabletů vévodily ve srovnávači cen značky ASUS a Samsung.

Martin PeckaJakub Šumanský  Ondřej Walter
Martin  Kuba    Ondřej

Sdílet na sítích