Sfinance.cz nově nabízí kalkulačku mobilních tarifů

15. března 2013

Portál Sfinance.cz přišel s dalším srovnávacím produktem. Během několika minut si díky němu může každý ověřit, zda neplatí svému mobilnímu operátorovi více, než by musel, a zda by někde jinde neplatil méně.

Nová služba portálu Sfinance.cz je určena všem, kteří chtějí snížit své výdaje za mobilní telefon. Podle statistik portálu Sfinance.cz zaplatí průměrný Čech za měsíční vyúčtování mobilních služeb okolo 540 korun za 86 provolaných minut a 52 esemesek. Sfinance.cz ale nabízí např. speciální VIP mobilní tarif za 295 korun s 200 volnými minutami a 100 esemeskami. Ten je určen klientům Sfinance.cz. Vždy ale záleží na konkrétním tarifu a využívání mobilních služeb. Někdy bývá úspora vyšší, někdy nižší. V některých případech lze díky srovnávači Sfinance.cz ušetřit až 40 procent na měsíčním vyúčtování.

S využitím statistických dat Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) srovnávač Sfinance.cz sestavil graf toho, do jakých sítí Češi nejčastěji volají – 35 % hovorů proběhne do sítě O2, 34 % do sítě T-Mobile, 22 % do sítě Vodafone a 9 % do pevných sítí. Pokud má klient zájem zjistit konkurenční nabídky na trhu a operátora změnit, stačí do kalkulačky serveru Sfinance.cz zadat průměrný měsíční účet (kolik minut provolá, kolik pošle sms, nebo jak často používá internet). Na základě těchto údajů mu portál Sfinance.cz spočítá nabídku od O2, T-Mobile a Vodafone a zákazník si může vybrat tu, která mu nejvíc vyhovuje.

Toto srovnání cen mobilních operátorů používá certifikovanou metodiku ČTÚ, takže výpočty jednotlivých tarifů podléhají přísné kontrole a měly by nabízet pouze ověřená a akreditovaná data. Ačkoli nová služba Sfinance.cz byla spuštěna před pár dny, využilo ji více než tři tisíce klientů.


Jiří Böhm

Sdílet na sítích