Školy se chystají na start soutěže „Najdi, co hledáš!“

20. března 2013

V pondělí 18. 3. odstartovalo první kolo osmého ročníku soutěže společnosti Seznam.cz „Najdi, co hledáš!“. Letos se přihlásilo celkem 1 187 týmů, což znamená 21 743 žáků.

Na přihlášené týmy základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií čekají celkem 4 soutěžní kola, kde budou muset projevit nejen své znalosti, ale i určitou dávku internetové gramotnosti. Partnerem soutěže „Najdi, co hledáš!“ je i letos společnost SCIO.CZ, která se postará o tvorbu otázek. Ty se opět budou zabývat nejen tématy zaměřujícími se na Českou republiku, ale i bezpečným chováním na internetu. Nově budou vědomostní dotazy ještě doplněny o logickou hru Abaku.

Vítězná třída získá počítačovou učebnu v hodnotě 340 000 Kč, kterou zaplní svými počítači partner soutěže, společnost ACER. Kromě toho si vítězové, stejně jako minulý rok, užijí nezapomenutelnou školu v přírodě a podívají se do centrály společnosti Seznam.cz. I letos má soutěž „Najdi, co hledáš!“ svého patrona. Štafetu po Richardovi Krajčovi a Benu Cristovaovi přebírá Gabriela Gunčíková, kterou lidé mohou znát jako objev roku ankety Český slavík 2011.

I když již první kolo soutěže běží, školy se mohou dále registrovat až do 24. března. Vítězná třída bude známa 5. května. Více informací je možné najít na stránkách soutěže.

Tím však spolupráce společnosti Seznam.cz a škol nekončí. Stejně jako každý rok dostanou všechny základní školy tzv. Nástěnku Internetu, kde se dozví o všem, co lze na stránkách Seznam.cz najít. Na nástěnce se podílel i známy malíř Štěpán Mareš.

Pavla MaříkováLucie Mlejnková
Pavla a Lucie
Sdílet na sítích