Nová pravidla pro používání chráněných označení ve službě Seznam.cz Sklik

V minulosti jsme v Skliku zavedli pravidlo, že inzerenti nemohou jako klíčová slova používat chráněné názvy (zejména ochranné známky třetích stran). Abychom službu maximálně přizpůsobili našim uživatelům, rozhodli jsme se toto pravidlo změnit.

Docházelo k situacím, kdy majitel ochranné známky mohl požádat Sklik o blokaci inzerce na přesné znění slov, které tvoří jeho ochrannou známku. Pokud uživatel hledal název ochranné známky, Seznam.cz pak prostřednictvím reklamního systému Sklik nemohl uživateli nabídnout žádné inzeráty, které by ho na jím zadané klíčové slovo zaujaly. Sklik je však reklamní systém, jehož hlavním smyslem je zajistit, aby uživatel vyhledávající informace na Seznam.cz nalezl to, co hledá. A zároveň umožnit inzerentům přímo reagovat na dotazy, které uživatel pokládá do vyhledávače. Proto výše zmíněné pravidlo měníme.

Dne 1. května 2013 uvolníme všechny nyní blokované ochranné známky a Sklik započne zobrazovat inzeráty na dotazy uživatelů, které se shodují s dříve blokovanými ochrannými známkami. Protože si však uvědomujeme, že musíme nabídnout majitelům ochranných známek určitou výhodu a zamezit nekalosoutěžnímu či jinému protiprávnímu jednání, připravili jsme pro ně možnost požádat Sklik o výlučnost použití jejich ochranné známky v textu inzerátu.  Upozorňujeme však, že použití ochranné známky třetí strany v textu inzerátu již nyní podléhá Pravidlům pro text inzerátu, která zakazují zmiňování konkurence. Necháváme tedy na uvážení inzerentů zda této možnosti využijí.

Pokud jste majitel ochranné známky, a chcete využít možnosti jejího výlučného použití v textu inzerátu, tak přejděte na tuto stránku v Nápovědě Skliku a vyplňte formulář, který se na ní nalézá. Na této stránce také naleznete popis jakým Sklik přistupuje k použití ochranné známky v textu inzerátu.

Dotazy rádi zodpovíme na kontaktním emailu sklik@firma.seznam.cz nebo na telefonním čísle 234 694 123.

Věříme, že budete se službou Sklik nadále spokojeni.

Tým Sklik

Sdílet na sítích