Většina lidí hledá práci na pracovních portálech, oblíbené jsou hlavně služby

4. dubna 2013

Z výzkumu pracovního portálu Spráce.cz vyplývá, že lidé hledající práci nejčastěji využívají služeb pracovních portálů (48 %) nebo nabídek umístěných přímo na stránkách potencionálního zaměstnavatele (35 %).

Výsledky průzkumu, který probíhal během Mezinárodního veletrhu pracovních příležitostí – Jobs Expo, ukazují také na to, že absolventi, kteří se veletrhu zúčastnili, nejčastěji hledají své budoucí povolání v sektoru služeb (55 %). Stejná odpověď zazněla i u zaměstnanců hledající novou výzvu, celkem se z nich pro služby rozhodlo 63 % těch, kteří již mají zaměstnání.

„Průzkum nám také ukázal, že absolventi i zaměstnanci si svojí práci najdou většinou do 6 měsíců. U absolventů (83 %) je toto číslo o něco vyšší než u lidí zaměstnaných (75 %). Na veletrhy jako je Jobs Expo chodí lidí, kteří se aktivně zajímají o svoji kariéru. Musíme si tedy uvědomit, že jsou ambicióznější, a proto tedy i přes relativně vysokou nezaměstnanost mají šanci najít si práci relativně rychle,“ komentoval Jan Votruba, manažer serveru Spráce.cz.

Průzkum byl realizován pomocí dotazníkového šetření ve dnech 14. – 15. 3. mezi účastníky Veletrhu práce Jobs Expo 2013.

Jakub Šumanský
Kuba

Sdílet na sítích