Dubnovými skokany českého internetu byly mobilní tarify a řešení „vajíčkového přebytku“

9. května 2013

Seznam skokanů českého internetu v dubnu výrazně formovaly pozůstatky velikonočních svátků a závod o nejlevnější mobilní tarif, který mezi sebou odstartovali mobilní operátoři. Uživatelé se ale zajímali i o diety a zatmění slunce.

Po dlouhých letech, kdy zákazníci mobilních operátorů hořekovali nad drahým telefonováním, přišla v dubnu výrazná změna. Nastartovalo ji O2 představením nových tarifů a konkurenti se rychle přidali. V Seznamu skokanů českého internetu se projevil zájem uživatelů o levnější volání velmi výrazně. V sekci „Komerční firmy“ se na prvních dvou místech umístily dotazy „Air Telecom“ a „Telefónica O2“, v kategorii „Komerční produkty“ jsou poté dotazy „O2 tarify“ a „Vodafone tarify“.

Nejvýznamnějším dubnovým svátkem jsou Velikonoce, které letos připadly hned na první dubnový den. Jejich výraznými atributy jsou především pomlázka a vajíčko. A lidé letos řešili hlavně přebytek vajíček. V Seznamu skokanů českého internetu tak nalezneme v kategorii „Praktické dotazy“ na prvních příčkách dotazy „Vajíčková pomazánka“ a „Vajíčkový salát“. Především ženy se ale zajímaly i o to, jak být v létě co nejkrásnější. V té samé kategorii se totiž objevil dotaz „Proteinová dieta jídelníček“. V souvislosti s přípravou těla do plavek zřejmě souvisí i jeden ze skokanů v kategorii „Ostatní“, a to „Rovnátka na nehty“.

Duben byl zároveň prvním měsícem, kdy začalo hezké počasí, a lidé vyrazili pryč ze svých domovů. Napovídá tomu jeden ze skokanů v kategorii „Praktické dotazy“ – „Počasí na duben“.  Velmi často poté v tomto měsíci lidé otáčeli hlavu k nebi a pozorovali hvězdy. I to lze soudit ze Seznamu skokanů českého internetu, v němž se v té samé kategorii umístil dotaz „Úplněk v dubnu 2013“ a v kategorii „Události, kauzy“ byl nejvýraznějším skokanem dotaz „Zatmění měsíce 2013“.

Novinky.cz
Na konci dubna postihla Prahu tragická událost, když v Divadelní ulici vybouchl jeden z domů a zranilo se několik lidí. Čtenáře Novinky.cz toto téma velmi zaujalo a článek i video reflektující tyto události se staly tím nejsledovanějším na serveru.

Sport.cz
Petr Čech je v Anglii zřejmě nejuznávanějším českým fotbalistou současnosti a během čtvrtfinále anglického FA Cupu opět dokázal, že je tomu tak po zásluze.
Článek o jeho úchvatném zákroku proti hlavičce hráče Manchesteru United byl v dubnu na Sport.cz tím nejčtenějším. Mezi videy dominovaly záběry ze smutné události, kdy po zákroku na hřišti zemřel kazašský hokejista.

Super.cz
Rozvernému životu Agáty Hanychové je již pravděpodobně konec. Její láska k Jakubu Prachařovi vyústila ve svatbu a článek pojednávající o této události se stal tím nejčtenějším na serveru Super.cz. Nejsledovanějším videem byly v dubnu záběry z reklamy, v níž se prochází zcela nahá modelka Hana Soukupová.

Stream.cz
Nešvary v českých restauracích jsou tématem, které české diváky zajímá dlouhodobě. Nejsledovanějšími pořady na Stream.cz se tak staly díly pořadu Peklo na talíři pojednávající o špatném vzdělávání mladých kuchařů a nedokonalém čepování piva.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích