Hokejové mistrovství světa na Seznam.cz a Sport.cz v grafech a číslech

6. června 2013

Internetová jednička Seznam.cz v nové infografice ukazuje, jak se vyhledávalo Mistrovství světa v ledním hokeji 2013 v Seznam.cz Vyhledávání. Zároveň představuje i nejlepší hokejisty na šampionátu podle Fantasy ligy Sport.cz.

Seznam.cz Vyhledávání si pro Mistrovství světa v ledním hokeji 2013 připravilo speciální upoutávku, v níž se přímo na dotazy spojené s mistrovstvím ukazoval kalendář zápasů či jejich výsledky. I proto se nejnovější infografika z dílny Seznam.cz zaměřila právě na to, co nejvíce zajímalo uživatele Seznam.cz na mistrovství světa. Nejhledanějším českým hráčem na šampionátu byl brankář Ondřej Pavelec, na jehož jméno směřovalo 15,9 % ze všech dotazů na české hokejisty. Na druhém místě poté skončil Tomáš Plekanec s podílem 11,1 % dotazů, a to i přes skutečnost, že se zúčastnil pouze posledních dvou zápasů českého týmu. Nejhledanějším zápasem na šampionátu byl zápas mezi Českou republikou a Švýcarskem následovaný v těsném závěsu utkáním mezi Švýcarskem a Norskem. Právě ten rozhodoval o osudu českých hokejistů na mistrovství, což ukazuje, že čeští fanoušci sledovali průběh mistrovství skutečně bedlivě.

Na mistrovství světa se nepřipravilo pouze Seznam.cz Vyhledávání, ale také Sport.cz Fantasy liga, která si připravila speciální soutěž právě pro tuto událost. Soutěžící si pro každý den volili jedenáct hráčů, kteří jim poté podle svých výkonů získávali body. Nová infografika ukazuje, kteří hokejisté se ukázaly být pro soutěžící ve Sport.cz Fantasy lize jako nejlepší volba. Mezi českými hokejisty to byly Zbyněk Michálek a Jakub Voráček, kteří za celý průběh hokejového mistrovství získali soutěžícím, kteří je měli ve svých výběrech, shodně po 30 bodech. Hned za nimi se poté umístil Jiří Hudler s 29 body. Bodování mezi všemi hráči na šampionátu poté vyhrál švédský hokejista Petri Kontiola s celkem 68 body, následovaný Američanem Paulem Stastnym s 65 body.

Marek DobrýMartin PeckaZdeňek Martina
Marek  Martin Zdeněk

Sdílet na sítích