Nová prezentační plachta nechává nahlédnout pod pokličku serveru Mapy.cz

18. června 2013

Během sběru dat pro projekt Seznam.cz Panorama se fotí rychlostí 1 800 snímků za minutu. Na turistických mapách se naplánuje průměrně 40 000 tras denně. Tato i další zajímavá fakta a čísla prozrazuje server Mapy.cz na své nové prezentační plachtě.

Speciální infografika poodhaluje zajímavosti o všech vrstvách, které uživatelé na Mapy.cz najdou. O leteckých snímcích se lze dozvědět, že focení celé České republiky pro leteckou mapu trvá 3 roky a používá se k němu 195,7 megapixelový fotoaparát. Šikmé snímky, tzv. ptačí pohled, je vytvořen z 281 687 snímků a základní mapa zaznamená denně 500 000 návštěv. Infografika navíc prozrazuje i obecná čísla o provozu Mapy.cz, a to že běží na 20 serverech a vyvíjí ho 40 vývojářů a 15 kartografů.

Infografika má i svoji podobu prezentační plachty. Ta má za cíl ukázat službu Mapy.cz v celé její šíři a poodhalit, kolik práce stojí za vytvářením internetových map. Ilustrovaná grafika se věnuje všem pěti vrstvám, které lze aktuálně na serveru najít, tedy základní, turistické a historické mapě, leteckým snímkům a šikmým snímkům. Věnuje se navíc i právě chystané novince, Seznam.cz Panorama.

Plachta o velikosti 6 m2 bude na živo k vidění na výstavě Klubu českých turistů. Ta probíhá od 14. 6. do 17. 11. v Národním zemědělském muzeu pod názvem Turistické trasy třemi stoletími. Mapy.cz najdou návštěvníci v sekci Budoucnost.


Pavel

Sdílet na sítích