Sbazar.cz na svých stránkách otevřel mimořádnou sekci Povodně

5. června 2013

Seznam.cz reaguje na poptávku obyvatel České republiky postižených povodněmi a zřizuje na službě Sbazar.cz speciální sekci Povodně. Ta by měla kumulovat nabízenou materiální pomoc pro oběti zasažené povodněmi.

Na vzniklou povodňovou situaci se rozhodla reagovat i společnost Seznam.cz. Na podnět jednoho z uživatelů serveru se v produktovém oddělení společnosti zrodila myšlenka zřídit speciální sekci na stránkách Sbazar.cz. Lidé, kteří najdou ztracené nebo vodou odnesené věci, je mohou vyfotit a bezplatně uložit fotku spolu s popisem do speciální povodňové záložky. Inzeráty v této sekci mají automaticky nastavenu cenu Zadarmo.

Chceme těm, kdo kvůli vodě přišli o svoje osobní věci, zvýšit naději, že jejich věci někdo najde. Až voda opadne, mohou si jednoduše projít stránky Sbazar.cz a podívat se, zda někdo nějakou z jejich věcí nenašel, a případného nálezce kontaktovat,“ komentuje Michal Černík, manažer produktového týmu, kam Sbazar.cz patří, a doplňuje: „Nápad, který nám dorazil od jednoho našeho uživatele, jsme museli zrealizovat rychle. Zastavili jsme tedy práce na jiném projektu, aby povodňová sekce mohla vzniknout co nejdříve.

Tuto sekci mohou využít také všichni ti, kdo by lidem zaplaveným velkou vodou rádi nabídli materiální pomoc. Mohou zde, opět bezplatně a bez nároku na odměnu, například darovat oblečení, vybavení domácností, dezinfekční prostředky nebo například zapůjčit čerpadla a podobně. Lidé zde mohou nabízet i svoji vlastní bezplatnou pomoc – s úklidem, pohlídáním dětí, bezplatným dočasným noclehem nebo mohou třeba nabídnout péči například o nemocné lidi po dobu odklízení následků povodní a podobně.

Ti, kteří potřebují další pomoc, ale nevědí, na koho se obrátit, tak mohou využít odhodlání ostatních lidí jim pomoci a zapůjčit si či získat si od dárců věci, které budou potřebovat. Seznam.cz chce touto aktivitou podpořit lidskou solidaritu, která není spojena jen s finanční pomocí. Tato speciálně vytvořená sekce snad nabídne další cestu, jak mohou lidé pomoci těm, kteří to opravdu potřebují.

Irena

Sdílet na sítích